Terje E.

Betalingsutsettelse på lån?

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

Noen ganger kommer man i situasjoner som gjør at man ikke klarer å betjene avdragene på lånene sine. Da er det noen som graver seg ned i en grav å gjemmer seg, dette er ikke noen løsning. Et dårlig forhold til banken er det siste du vil ha, det kan skape komplikasjoner i fremtiden.

Kontakt banken
Med en gang du ser at det kommer til å bli vanskelig å betjene lånet så bør du ta kontakt med din rådgiver i banken å fortelle om situasjonen. Kanskje du kan få et mindre avdrag eller du kan få innvilget litt avdragsfrihet.

Husk at de som jobber i banken er mennesker også, de er der for å hjelpe deg. Dessuten så lenge du har hatt et godt forhold til banken tidligere så bør ikke det være noe problem. De vil kanskje til og med sette pris på at du er ærlig med banken? Tilitt er alt for banker.

Betalingsutsettelse på Lånekassen
Lånekassen har en svært enkel tjeneste som gjør at du kan utsette betalingen med en gang. Du bare logger deg inn med din BANK ID så ligger det i menyen din.

Hvordan unngå at dette skjer igjen?
Det er svært enkle grep som du kan gjøre for å hindre at du kommer i denne situasjonen igjen. Du setter av 10% av inntekten din inn på en konto som er merket uforutsette utgifter. Dette skal dekke både tannlegen,legen eller en høy telefonregning. Du bør ikke ha noe bannkort tilknyttet til den, bruk den som en pengebinge. Så fort du tar å bruker av den prøv å før samme beløp tilbake til den.

Låner du mer penger enn du kan betale tilbake?

Det kan være mange grunner til at vi opparbeider oss gjeld, noen låner penger av familie mens andre tar opp forbrukslån i fra banker. Uansett hva slags gjeld du har så er det en belastning å skylde penger så defor bør du aldri ta opp mer lån enn du kan betale tilbake. Det er en belastning på øknomien og ikke minst på psyken å ikke klare å betale ned gjeld. Vi har laget en liste nedenfor over hvordan du kan prøve å blitt kvitt så mye gjeld som mulig på kort tid.

Les om gjeldsordningen (ekstern lenke)

1. Inntekten
Kan du øke inntekten? Det er svært mange som jobber redusert eller har mulighet til å jobbe ekstra. Hør med din arbeidsgiver om det er noen muligheter. Har du ikke hatt lønnsøkning på noen år så er det kanskje på tide nå?

2. Budsjett
Lag et oversiktigelig og godt budsjett. Bruk kalkulatoren til Sifo og prøv å lag budsjettet så nøkternt og realistisk som mulig.

3. Kan du selge noe?
Nesten alle har en bod eller et loft med skrot. Men for noen andre mennesker så kan dette skrotet være verdt penger. Lag en annonse på FINN.NO hvor du legger ut det du kan.

4. Motivasjonen
I tillegg så er du nødt til å finne din indre drivkraft, du må ha motivasjonen. Lag deg noen mål og delmål. Det er helt nødvendig for at du skal kunne se din egen progresjon.
Det kan virke som en ubehagelig prosess men når du er gjeldsfri eller har fjernet mye av gjeldsbelastningen så er det verdt det.





Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *