Terje E.

Bilimport – Skal du kjøpe ny eller brukt bil?

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

Nordmenn har stadig mer penger å rutte med, og en av de dyreste postene på budsjettet nest etter huslånet er som regel bil. Vi bor i et land som er utfordrende både I klima og kjøreforhold med alle våre fjell. Da er det viktig å investere i god og sikker bil som tåler mye og røff kjøring. Flere og flere nordmenn velger å importere den nye bilen sin. Høye avgifter i Norge kan gi en god gevinst ved utenlandsimport.

Hva er det viktig å tenke på før man importerer?

Man bør alltid regne ut de totale kostnadene før man bestemmer seg for å importere bil, slik unngår du at bilen koster deg mye mer enn du hadde tenkt. For det er ikke bare kostnadene for selve kjøpesummen en importbil koster. Den skal fortolles, registreres hos biltilsynet, tilsynsrapport, utenlandskilter og transport til Norge er noen av tileggsutgifter som bør regnes på. Ofte må man også betale moms i det landet man kjøper bilen, men dette får du imidlertid tilbakebetalt da man ikke skal betale moms i utlandet.

Det finnes flere firma som hjelper deg i prosessen med å importere bil. Noen ønsker å ordne alt selv, men da må tungen holdes rett i munnen. Det kan koste deg dyrt å gjøre noe feil, eller glemme en registrering. Firma som spesialiserer seg på import av biler kan derimot være dyre. Du kan velge å få et firma til å hjelpe deg med de praktiske delene rundt importen, men finne bil selv for eksempel.

Fordeler ved import:

⁃  Utvalget av bil er mye større. Du kan finne modeller som ikke engang er tilgjengelig I Norge.

⁃  Pris! Det kan være veldig mye å spare. Gebyrene I Norge når nye høyder på bil.

⁃  Bedre biler. I utlandet koster verksted en brøkdel av hva det gjør I Norge, slik at vedlikeholdet av biler er mye bedre tatt vare på. I tilegg er veinettet I utlandet bedre rustet enn her hjemme, noe som gir mindre slitasje.

Det er mange land å velge mellom når man skal importere bil. De fleste nordmenn velger uansett et europeisk land, og Tyskland er vel landet mange forbinder med bilimport. Årsaken til det er mange. De har en god bilpark, fornuftige priser og avstanden er ikke så lang. Men også land som Nederland, Sverige og Frankrike er populære land for nordmenn å henvende seg til når man ønsker å importere bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *