Terje E.

Bjørn oppfordrer: Selg skinnet først

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

Vi har absolutt ikke noe problem med at man selger skinnet og utsetter eventuelt skyting til senere eller til og med helt unnlater bruk av våpen, erklærer en gruppe bjørner.

I lang tid har det vært alment akseptert at det er en dårlig idé å selge et skinn, før bjørnen er skutt. Men nå står en rekke bjørner fram og erklærer samstemt at de ikke har problemer med at man venter.

Dagen før sendte en større forening av høytstående bjørnerut  en pressemelding hvor de på vegne av organisasjonen BSS (Bjørner for Skinnsalg før Skyting, red.) tok til orde for nettopp det synspunktet.

bjorn-skinn

Bjørn med klare meninger

Skyting overflødig
«Vi lever i en avansert globalisert økonomi hvor komplekse finansielle produkter som derivater og tilsvarende spekulative investeringer i prospektiv framtidig inntjening utgjør en stigende del av den internasjonale samhandelen. I den situasjonen finner vi det ganske uproblematisk at man selger først og skyter senere», sier den 17-årige kanadiske grizzlybjørnen Torvald.

«Nemlig. Spørsmålet er om man overhodet trenger å inndra skytevåpen. Man kan helt enkelt betrakte skinnet som et investeringsobjekt som man på et senere tidspunkt kan realisere, eventuelt helt uten å bruke våpen eller fjerne skinnet fra resten av bjørnen. Akkurat som sjeldne førsteutgaver av plater eller leketøy hvor man heller ikke velger å åpne den opprinnelige emballasjen fordi objektet dermed oppnår en større verdi», legger brunbjørnen Torry til.

Utbryterpanda
Det er imidlertid en enkelt dissident, nemlig den 21-årige Tove fra Sichuan-provinsen i Kina. Hun holder fast ved at den beste rekkefølgen når det kommer til transaksjoner innen bjørneskinn er å skyte først og selge etterpå.

«Det er dårlig kjøpmannskap å selge en vare man ikke er i besittelse av. Og teknisk sett må et skinn sies å tilhøre den det sitter på, så lenge vedkommende er i live», rekker hun å si, før de andre tilstedeværende bryter med av protesterende tilrop som «Ti stille utbryterpanda!» og «Monokrom pseudobjørn!»

Tove sukker:

«Så triste uttrykk for strukturell pan-diskriminering. Man skyter budbringeren. Når åpner bjørnene øynene sine og ser at vi er inne i en skinnsalgsboble?»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *