Hyttemann

Bli kvitt skadedyrene på hytta

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

Det er fort gjort å bli angrepet av skadedyr som mus og rotter på hytta. På vinteren vil det være naturlig for dem begge å oppsøke ly, og da er både hyttekjellere og hyttevegger gode kandidater for dem. Om sommeren er det ikke like vanlig at det er rotter og mus inne i hytta, da de enkelt finner mat nok til å klare seg ute.

Mus og rotter kan gjøre stor skade på en hytte, og man bør virkelig gjøre alt for å unngå å få disse uønskede beboerne. For det første kan de forsyne seg av maten din om natta, og er du riktig uheldig kan de føre med seg sykdommer som du blir smittet av via maten. Foruten dette kan både mus og rotter gnage hull på ledninger inne i veggene, gnage hull eller hule ut veggene innvendig, noe som kan bli fryktelig dyrt å reparere.

Å sikre hytta mot disse gnagerne kan være vanskelig, da mus kan krype inn i sprekker som er på størrelse med lillefingerneglen din. Det er en stor jobb å bli kvitt alle slike småhull i kjelleren, men det kan være lurt å gi det et forsøk. For selv om du ikke klarer å tette alle blir i alle fall en del av dem tettet, slik at mengden gnagere reduseres. Når du skal tette hull bør du først bruke stålull, da både mus og rotter hater å gnage på dette. Hvis du har mulighet bør du så tette dette med gips eller tettmasse.

I tillegg til dette bør du være flink til å begrense tilgangen deres til mat. Legg all maten inn i skuffer og skap, og sørg for at disse er skikkelig tette og utilgjengelige for dyrene. Tørk også vekk alle smuler og tørk opp alt søl, da de faktisk kan overleve på å spise dette.

En enkel måte å begrense bestanden av mus og rotter på er ved å sette ut nok av musefeller langs vegger og lister, da både mus og rotter kun beveger seg ved å gå inntil vegger og andre ting som gir dem trygget. Dersom du har kjeller på hytta bør det være en god del av disse der, da både mus og rotter elsker å oppholde seg i kjellere for så å snike seg opp for å spise om natta. Musefeller fungerer stort sett veldig godt, men krever at du er der til å fjerne døde dør og sette opp fella på nytt. Det er derfor litt jobb, og veldig vrient å få det til når du ikke er fysisk på hytta. Det er likevel lurt å gjøre dette, da det kan redusere eller tilintetgjøre bestanden av gnagere i kjelleren eller på hytta.

Det finnes også gift du kan legge ut til dyrene. Det er både fordeler og ulemper med dette. Fordelene er blant annet at det er veldig effektivt, du trenger ikke å være der for å følge med, og det er ganske billig. Ulempen er derimot at det er fort gjort at gnagerne dør inne i vegger og lignende, noe som kan lukte ganske så forferdelig når de begynner og råtne.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *