Terje E.

Cajun style!

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

Her om dagen stakk vi innom New Orleans i Oslo, dette er en resturaunt som serverer mat «Cajun Style». For deg som ikke vet hva «Cajun Style» så er dette en spesiell type mat som kommer fra Louisana i USA. Historien er slik at Louisana ble hjemmet for mange fransktalende immigranter som ble deportert fra en Nova Scotia i Canada. Vi ble faktisk mektig imponert over maten og det ble Googlet mens vi satt der. Da fant vi ut at ikke bare var maten spennende men faktisk så var historien spennende. Det er gøy å spise mat med litt sjel og kjærlighet i.

Det som er så spennnende med «Cajun» er at disse franskmennene tok med de franske mattradisjonene til Louisana og overførte dem til lokale råvarer. Louisiana er en stat som ligger rett ved Mexicogulfen og derfor er råvarer som fisk,reker og skalldyr som havregryn er i Norge. Dette preger cajunmaten veldig og den består gjerne av en 3 retters. Her er det gjerne noe frittert, noe ris og noe sjømat. En typisk rett er f.eks en grønnsaksgryte med kreps.

Kan man lage Cajun mat selv?
Ja, dette lurte vi på, dette må jo være en perfekt måte å kombinere eksotiske matoppleveser med norske råvarer, Vi fant mineoppskrifter.no/cajun-gryte, en oppskrift her og vi må jo si at dette var en litt kjedelig variant. Men det er ingenting i veien med å bruke denne som oppskrift og bytte ut f.eks pølse med kreps eller kanskje reker? Det er jo nettopp dette som er så råflott med «Cajun Style». Du bruker det du har, koker det godt med krydder og plutselig har en god gryte.

Dersom du ikke vil lage den selv så kan vi anbefale New Orleans på det varmeste. Du finner adresse og telefonnummer til New Orleans her: storbyguiden.no/place/new-orleans-restaurant

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *