Hyttemann

Dette bør du sjekke opp når du skal kjøpe hytte

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

Når man er på visning av hytte er det viktig å stille de rette spørsmålene, slik at du med hundre prosent sikkerhet vet hva du kjøper. Det er ikke så dumt å ta med seg en liten notisblokk med spørsmål, og også bruke den til å skrive ned svar og spesifikasjoner. Det er hvert fall mye bedre enn å kjøpe noe for så å finne ut at det er feil og mangler på hytta.

Det er også viktig å vite hva man skal se etter, blant annet for å sjekke etter fuktskader og lignende. Det er dessuten mulig å leie inn en takstmann til å vurdere boligen for deg. Han kan også hjelpe med å lage en komplett liste over hva du kommer til å måtte gjøre med hytta for å få den i fin stand. Hvis du likevel vil sjekke selv bør du merke deg punktene under, da de inneholder det mest viktige man bør sjekke opp før man kjøper hytte.

Badet må vedlikeholdes regelmessig, og mange hytter har gamle og slitte rør som egentlig burde byttes. Derfor er det lurt å grave litt i dette, og finne ut om det er stor sjanse for at du må bytte røra innen få år. Om det har blitt små sprekker i hjørner, på fliser, eller på fuger så er dette tegn på at det er lenge siden badet ble pusset opp, noe som igjen kan tyde på at det er dårlig stelt med rør og lignende. Det er også lurt å sjekke etter vannskader og fukt på badet og rommene som ligger vegg i vegg med det.

Veggene og gulvet er ofte enkelt å gjøre noe med selv, men det er viktig å sjekke etter fukt og mugg eller tegn på dette. Det er dessverre ofte vanskelig å sjekke dette uten å fjerne den øverste tapeten på veggen, men bak tunge møbler som senger og skap er det ofte mulig å finne tegn på mugg dersom det er i hytta.

Det er mange som drømmer om å kjøpe en gammel hytte for så å oppgradere den. I mange tilfeller kan dette føre til problemer på kjøkkenet, da det elektriske rett og slett ikke tåler oppussingen, og å bytte ut hele det elektriske anlegget koster fort en god del. Derfor er det viktig å finne ut hvor mye kapasitet det er på anlegget. Et moderne kjøkken kan fort bruke flere hundre ampere spenning. TV, laptoper, stereoanlegg og lignende tar også opp en god del spenning, så om kapasiteten til det elektriske anlegget er lavt bør man sette seg ned og regne ut hvor mye man kommer til å bruke etter at man har pusset opp.

Om det er snakk om en dyr hytte bør man også leie inn en elektriker til å sjekke ut det elektriske anlegget før du legger inn bud. Dersom det er dårlig kan du ende opp med å måtte ut med mange tusenlapper for å få fiksa dette i ettertid.
Og til slutt er det verdt å nevne at det er lurt å spørre og grave så mye som mulig. Folk flest lyver ikke om ting om du spør direkte, selv om de gjerne unngår å fortelle om det. Så spør hvordan det står til med det elektriske, om det har vært tegn på mugg og lignende, og hvordan det står til med badet og rørene der.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *