Hyttemann

Dette bør du tenke på når du skal kjøpe din første hytte

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

Er det noe vi nordmenn elsker er det hytter, og her i landet har vi hytter i alle slags prisklasser, farger og fasonger. Å skulle kjøpe sin aller første hytte kan virke litt skremmende på mange, da de rett og slett ikke helt vet hva de skal se etter og spørre om, og ettersom en hytte er et dyrt og viktig kjøp er det bedre å være sikker på hva du får enn å gå på en smell.

Før du kjøper din første hytte bør du starte med å spørre deg selv om du kommer til å bruke hytta nok til at det vil lønne seg å kjøpe den. Husk at det er mye jobb med en hytte! Den må males hvert tredje år, ting må vedlikeholdes, og du må passe på luftfuktigheten i hytta for å unngå problemer med fukt og mugg. Poenget er at det er dyrt å ha en hytte, og den krever mye arbeid. I veldig mange tilfeller kan det lønne seg å leie en hytte et par ganger i året istedenfor, og det er godt mulig å leie hytter billig. Når du leier slipper du å tenke på ting som maling og alt sånt, men det er jo åpenbare ulemper med å leie også.

Hvis du derimot vil gå for å kjøpe en egen hytte bør du beregne god tid til å finne den perfekte hytta. Du skal tross alt ha den i veldig mange år fremover, og da er det bedre å vente litt for lenge enn litt for kort og gå på en smell. Når du finner en hytte du har lyst til å legge inn bud på bør du undersøke nærområdet, naboer og lignende før du avgjør hva du skal by. Du bør også sjekke med kommunen for å finne ut om det er fremtidsplaner for å bygge flere hytter eller andre bygg i nærheten av hytta, da dette kan ødelegge hyttegleden for veldig mange.

Dersom det er mulighet for det, bør du avtale med hytteeier at du kan leie hytta en helg før du legger inn bud. Da får du rikelig med tid til å sjekke om den passer for deg, samtidig som du får fred og ro til å sjekke ut det elektriske og eventuelle andre fasiliteter. Det er ingen skam i å leie inn en elektriker eller annen ekspert som kan hjelpe deg med å vurdere hvorvidt hytta er i god stand eller ikke, og det kan faktisk spare deg for mye fremtidig trøbbel. Her bør du sjekke opp det elektriske, eventuelle rør til vann og toalett, og se etter mugg og fukt på vegger og gulv. Dette er de største problemene som garantert kommer til å føre til at du må ut med mye penger for å få fikset det, så det er veldig greit å få sjekket disse før du legger inn et bud.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *