Terje E.

Dette er en ICD – hjertestarter – kort innføring

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

ICD står for implanterbar cardioverter defibrillator.En ICD har som formål å regulere hjerterytmen hvis den slår for fort eller uregelmessig.

Hjertestarteren legges inn under kragebeinet eller under brystmuskelen. Ledningene føres inn gjennom den store venen under kravebenet, via den store hulvenen, enten til forkammeret og høyre hjertekammer, eventuelt også til venstre hjertekammer.

Når ledningen er i riktig posisjon, ligger elektroden mot den indre veggen i hjertekammeret eller forkammeret. Posisjonen blir kontrollert med elektriske målinger og røntgengjennomlysning.

Forholdsregler

Du skal alltid informere lege og annet helsepersonell om at du har hjertestarter, så de kan ta sine forholdsregler, som for eksempel:

・Ultralyd skal ikke brukes helt nær eller over hjertestarteren
・MR-undersøkelser skal ikke foretas på de som har hjertestarter

De aller fleste tekniske hjelpemidler i hjemmet eller på arbeidsplassen er ikke farlige for hjertestarteren. Nærkontakt med tenningsmotorer og kraftigere elektromekanisk utstyr (sveisemaskiner) kan skape problemer.

Defekte apparater kan en sjelden gang forårsake forstyrrelser, men forstyrrelsene er som regel bare forbigående. Imidlertid har det hendt at hjertestarteren har blitt lurt til å gi et støt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *