Terje E.

Fallgruber ved egen import av bil

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

Ikke alle er like heldige når de skal importere bil

I Broom kan vi lese om Ole Jonny som ble svindlet for flere tusen kroner da han skulle importere en bil fra Tyskland. Han hadde funnet bilen selv på internett og fikk så en mellommann til å hjelpe han med resten av prosessen. Pengene han betalte til mellommannen er så godt som forduftet.  Til sammen tapte Ole Jonny 55000,- kr, dette er en svært dyr lekse å betale.

Så hva gjorde Ole Jonny feil?

Det første er at han tydeligvis ikke gjorde noen bakgrunnssjekk på mellommannen han brukte. Man skal aldri stole blindt på noen og spesielt når det kommer til å gjøre handler. Hvis du skal bruke en mellommann så bør du bruke en som har flere fornøyde norske kunder som du kan ringe til.  Du kan f.eks forum som Bilforum.no for å finne ut om noen har en mellommann å anbefalle.

Hvordan kan du unngå å bli svindlet?
Hvis du velger å reise ned selv å gjøre jobben så er det mye tryggere. Ole Jonny kunne f.eks reiste ned 10 ganger for 55000,- kr. Strengt talt bør kun en tur være nok. Du bør heller ikke forhåndsbetale store summer.Dersom du vil være helt sikker når du skal importere bil så kan du engasjere et norsk firma som har lang erfaring innen området men da må du være klar over at mye av gevinsten forsvinner. Men du ender ihvertfall ikke opp som Ole Jonny, med ingenting.

Storstilt triksing med importerte BMWer

bilimport-svindel-kilometerNå har triksing med kilometertelleren på importerte BMWer nådd nye høyder. I følge en statistikk som er gjengitt i VG avslører at hele 1/3  bruktbiler innenfor merke BMW i Tyskland,Nederland og Belgia er trikset med. Denne svindelen koster flere titalls milliarder hver år og bakmennene tjener store penger.Dette er ikke gode nyheter for nordmenn som kjøper brukte  BMWer som er importert. Sannsynligheten er svært stor for at flere av disse bilene havner i norske hender. Da norske bruktbilforhandlere importerer stort sett fra disse landene. Dette bekrefter også bruktbilekspert John Fiskvik.

Hvordan sjekke om kilometerstanden har blitt trikset med på din bil?

Hvis din bil er trikset med så kan du risikere å tape flere tusen kroner. Derimot hvis du har kjøpt den hos en bruktbil forhandler så bør du være på trygg grunn. Da de sitter med et reelt ansvar.Vi vil anbefale alle som har kjøpt en brukt BMW å kontakte sin forhandler for å sjekke om din bil kan ha blitt trikset med.Dersom du har kjøpt bilen på egen hånd så er det desverre ikke så mye å gjøre med. Men det kan være smart å få bilen inn på service å få den sjekket. Slik at du vet den reele km standen på din bil.Selv om dette kanskje ikke er den beste nyheten for importbiler, så er det noe positivt i det også. Ved at flere er klar over det og oppmerksomme på det så blir det mindre attraktivt å drive med slik kriminalitet.  Selvom 1/3 høres mye ut så er det større sannsynlighet for at du har en bil som det ikke har blitt trikset.
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *