Terje E.

Framtidens bensin: Saltvann

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

En amerikansk forsker oppdaget ved et tilfelle at man kan få saltvann til å brenne ved hjelp av radiobølger. Nå håper han å ha funnet avløseren for bensin.

Vann har gjennom årtusener vært ildens verste fiende. Men nå har den amerikansk forsker John Kanzius gjort omtrent det umulige: Han har satt fyr på vann.

Som så mange andre store oppdagelser oppsto også denne ved et tilfelle skriver Pittsburgh Post-Gazette.

Som et eksperiment prøvde John Kanzius om han kunne avsalte sjøvann med det radiobølgeapparatet han i virkeligheten hadde utviklet til å behandle kreft.

Men da han utsatte et reagensrør for radiobølger skjedde noe mildest talt uventet. Vannet begynte å brenne som et stearinlys.

Vann driver maskin

Det finnes atskillige videoer som dokumenterer oppdagelsen på YouTube , hvor man også kan se at noen allerede har utviklet en enkel maskin som drives av brennende saltvann.

Og John Kanzius store drøm er at han har funnet avløseren for bensin.

Rustum Roy som er kjemiker ved Penn State University forklarer at det ikke vannet som sådan som brenner. Saken er at radiobølgene svekker sammenhengskraften mellom vannets enkelte bestanddeler. Det frigjør hydrogenet i saltvannet – og det er den som brenner.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *