Terje E.

Garmin kjøper EmpirBus

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

Garmin meddeler at de har kjøpt Trigentic AB, en privateid leverandør av intelligente produkter, løsninger og tjenester innen områdene innebygde systemer, strømforsyning og kraftdistribusjon for det maritime markedet samt camping/bobiler. Trigentics komponenter markedsføres og selges under varemerket EmpirBus.

– Oppkjøpet av Trigentic gir Garmin ett bedre tilbud til sine OEM forhandlere (Original Equipment Manufacturer) for marine- og camping/bobil markedet. Med en komplett serie med multifunksjonsdisplayer og komponenter, samt støtte som muliggjør digitale kontroller og smarte båtfunksjoner, mener vi å øke innholdet i varemerket EmpirBus globalt, forteller Cliff Pemble hos Garmin.

EmpirBus komponenter sørger for at båtutbyggere kan levere sine kunders ønsker for en båt med total tilkoblingsløsning. Sammen med Garmins multifunksjonsdisplayer kan motorbåteiere, seilere og fiskere kontrollere praktisk talt samtlige enheter på fartøyet på enkelt vis – fra driftssystemer til pumper, aircondition- og lydsystemer. Trådløs tilkobling øker følelsen av enkelhet, slik at man kan nyte mer av tiden man er på vannet.

– Vi er stolte av fusjonen med Garmin, ett av verdens mest respekterte varemerker innen den maritime industrien, forteller Magnus Jirhem hos Trigentic.
– Vi tror at Garmin kan øke oppmerksomheten rundt våre produkter og att våre innovative, digitale løsninger kan implemeteres i Garmins produkter både i marine- og camping/bobilmarkedet.

Trigentic har sitt hovedkontor i nærheten av Gøteborg. Garmin beholder denne plasseringen videre og tenker å kombinere begge selskapers styrke for marinemarkedet. Det vil ikke publiseres noen informasjon om de finansielle vilkår som ligger til grunn for oppkjøpet.

Garmin er en av verdens ledende produsenter av marineelektronikk1 og for tredje år på rad beholdt Garmin utmerkelsen ”Årets produsent” av NMEA, en utmerkelse som tildeles det mest annerkjente maritime elektronikkforetaket som støtter produkter innen denne kategorien. Garmins produktportefølje inneholder noen av bransjens mest sofistikerte kartplottere og multifunksjonsdisplay med berøringsskjerm, ekkoloddsteknologi, høyoppløselige radarer, seilinstrumentering, lyd, underholdning samt andre produkter og tjenester som er innovative og enkle å bruke.

1Basert på salgstall fra 2016.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *