Terje E.

Gode råd om hund og fyrverkeri

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

• Har du en hund som er redd for høye lyder som skudd, tordenvær og fyrverkeri kan du forsøke å trene den med en lyd CD.

• Er hunden veldig redd bør du søke dyrlege og/eller atferdsbehandler i god tid for å legge en plan.

• Er dere den tiden rundt nyttår skal redde hunder gå i bånd når de luftes. I den verste tiden må man ha den redde hunden i bånd også hjemme i hagen med mindre hagen er gjerdet godt inn. Hvert år er det hunder som blir så forskrekket at de rømmer vekk/hjemmefra og en del kommer dessverre alvorlig til skade.

• Selve nyttårsaften skal hunden luftes ved 21-tiden. Det gjelder også en rolig hunden som kan risikere å få seg en forskrekkelse for livet hvis den kommer nærme fyrverkeriet. Hunder skal aldri være med ut for å fyre av fyrverkeri. De kan finne på å løpe etter raketter som ikke leter riktig og ta dem i munnen med fryktelige ulykker til følge.

• Den redde hunden skal oppholde seg i et rom sammen med familien sin. Trekk gardinene for for å unngå lysglimt, og spill musikk så det er en jevn lyd. Noen hunder vil gjerne ha et lekkert tyggebein å beskjeftige seg med. Men hvis hunden er veldig redd vil den være for stresset til å spise noe.

• Har man gjester kan den redde hunden med fordel plasseres i et rom (med gardinene trukket for og musikk på) hvor den kan høre familien. Døren bør låses slik at gjester ikke ved et uhell slipper ut hunden.

• I dagene etter nyttår skal den redde hunden fortsatt holdes i bånd og man skal – i forhold til alle hunder – være oppmerksom på fyrverkerirester, som hunden kan finne på å forsøke å ta opp og bite i.





Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *