Terje E.

Her er elbilen du kan kjøre uten angst

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

En liten bensinmotor i BMW i3 REX gir deg ekstra sikkerhet for å komme frem.

Elbil er sjelden førstevalget når næringslivet velger ny bil. Frykten for at f.eks. en selger går tom for strøm på vei til en kunde betyr at en bensin- eller dieselbil anses for det mest sikre valget.

Men nå kommer det nye elbiler som kanskje finner veien til de firmaenene som utstyrer de ansatte med biler. Spydspissen i denne nye kampanjen er en elbil fra BMW som fås i en utgave hvor frykten for å gå tom for strøm faktisk ikke er til stede.

Denne bilen er BMW i3 REX, hvor forkortelsen står for Range Extender eller på litt klønete norsk: rekkeviddeforlenger. Man kunne også si elbil med hjelpemotor. Den kan kjøres som en ren elbil, men når strømmen i batteriet er brukt opp får man hjelp fra en bensinmotor. Det betyr at man faktisk kan kjøre til Sør-Europa i elbilen sin selv om det vil kreve mange tankstopp underveis. Det er nemlig mulig å fylle bare ni liter bensin på tanken, det vil rekke til ca. 150 kilometers kjøring.

Den ekstra mobiliteten og den ikke altfor voldsomme prisen kan gjøre bilen attraktiv for næringslivet.

Elbilen til næringslivet
BMW i3 REXVi har hatt mulighet for å foreta en prøvetur i BMW i3 REX, som altså skal fri til næringslivet. Det ble til et par korte turer i bytrafikk i Oslo, hvor vi i hvert fall kan fastslå en ting:

De 170 hestekreftene i elmotoren gir lynrask akselerasjon og den kommer opp i fart uten at man hører en lyd. Vi rakk aldri å få bensinhjelpemotoren i gang – det var så mye strøm på batteriet at motoren holdt seg i ro. En rask kikk rundt inne i bilen avslører en innredning som ikke minner om andre BMW`er. Den ser toppmoderne ut og benytter seg av gjenbruksmateriale på dørsidene.

Entré.
Dørene i seg selv er imidlertid litt klønte. Fordøren må åpnes før bakdøren kan slåss opp – og de skal lukkes i i motsatt rekkefølge. Fire voksne vil nok føle seg litt klemt og bagasjerommet rommer bare 260 liter slik at BMW i3 – med eller uten hjelpemotor – ikke nødvendigvis er en fullverdig familiebil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *