Terje E.

Hunden har stukket av – hvordan finne den igjen – Nyttige tips

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

Hvor ofte leser man ikke om mennesker som har mistet hunden sin? Her er det et godt råd til å få den hjem igjen.

Man ser det overalt. Etterlysning av hunder. På Facebook, på oppslagstavler i butikken osv. Hunder stikker av og tilbake står en fortvilet eier.

Et godt råd
Vi vil gjerne gjenfortelle en historie vi studerte om en amerikansk mann som fant hunden sin igjen etter flere dager.

Her er hva han forteller:
«Jeg var ute med hunden min. Jeg bor i et naturområde ved en skog. Jeg går alltid med hunden min løs. Han løper bak meg og for hver 200 meter pleier jeg å snu meg og sjekke om han er med.

Den dagen vendte jeg meg som jeg pleier, men hunden var ikke der. Jeg ropte og ropte, men han kom ikke. Vi var på en sti på vei inn mot skogen omgitt av trær på begge sider. Jeg gikk og ropte og søkte inne blant trærne til langt ut på kvelden, helt til det ble mørkt. Jeg måtte til slutt dra hjem, utmattet og kald. Jeg var knust, hunden min var vekk.

Jegernes gode råd
I flere dager lette jeg og noen venner i skogen uten hell og jeg hadde begynt å gi opp håpet.

hund-rommePå femte dagen møtte jeg to jegere inne i skogen. De fortalte meg at de ofte mister hundene deres i skogen, men de finner dem alltid igjen. De sa at jeg skulle gå tilbake til der hvor jeg sist så hunden min. Så skulle jeg legge noen klær der som jeg hadde hatt på minst en hel dag. Gjerne sammen med noen av hundens leketøy. Jeg skulle legge igjen så mye som mulig som lukter hjemme. Så skulle jeg sette ut en skål vann, men ikke mat. Mat tiltrekker andre dyr, da blir hunden redd.
Sammen med tøyet skulle jeg legge en lapp hvor det sto at folk ikke måtte fjerne det fordi vi leter etter en hund.

Jeg var litt skeptisk, men gjorde som jegerne sa allerede samme dag. Neste formiddag dro jeg opp til det stedet jeg hadde lagt tøyet mitt og øynene mine ble store da jeg så min gode gamle trofaste venn ligge og sove oppå tøyet. Jeg gråt av glede. Hunden min våknet opp og hoppet opp på meg i vill glede. Han var utmattet og sulten, men i god form. Vannskålen var tom.

Nå hvor jeg tenker tilbake på det så gir det mening at hunden har snust seg tilbake til lukten han kjenner hjemmefra. Det er i alt fall et råd som er verdt å gi videre. Men i dag går jeg alltid med hunden min i bånd.»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *