Terje E.

Hva er det som driver folk til gambling?

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

Til alle tider har folk ønsket seg velstand, luksus og et bedagelig liv i ro og mak. Men i samfunnet som vi lever i, er det alltid noen som vil ha en del av overskuddet, og gjerne din del av kaka. Gjennom arbeid og offentlige tjenester får vi penger som vi kan bruke til livsopphold, klær og mat og i moderen tid også til ferier, underholdning og oppsparing til pensjonsalder. Stadig større andel av dette forsvinner til gambling.

Gambling starter kanskje som en liten flørt med det spennende og forførende ved gambling, nettopp det at det finnes en mulighet for at akkurat du vinner. Den store premien som bare vokser og vokser. Tenkt hva man kunne kjøpt seg av luksus, som biler, hus og annet. Uten å jobbe et eneste minutt for det. Det ville være drømmen som gikk i oppfyllelse.

For er det ikke fetter Anton i Andeby, så hører man stadig vekk om en heldig kar i sør eller gammel dame oppe i nord som dro av gårde med den store gevinsten. Hver helg er det en ny en som vinner. På internett er det stadig vekk noen som vinner, i hvert fall om man skal tro nettkasinoene selv. Til og med finnes det historier om noen som har vunnet flere ganger. Det kan da umulig være helt umulig å vinne. Overalt er det historier om noen som vinner.

Atferdsmønster

Den lille flørten utvikler seg til å bli et atferdsmønster. Man slenge inn en lottokupong når man er i butikken, eller putter noen kroner på spilleautomaten på hjørnet. Noen ganger vinner man jo også. Ikke dumt å ta med seg noen ekstra hundrelapper etter handleturen. Etter hvert som mønsteret blir en del av rutinen, kan det hende at man allerede er hektet.

For selv om det bare er litt spenning i hverdagen, og litt uskyldig moro, så kan gamblingen ta overhånd. Plutselig merker man at man spiller fordi man vil vinne tilbake tapte penger. Hvorfor skal ikke man selv være den heldige spilleren, og man har jo overlistet maskinen flere ganger. Man kjenner igjen mønster og vet akkurat når automaten vil gi ut gevinst.

Gjeld

Kan det være at man havner i en stadig økende gjeldssituasjon, som gjør at man stadig vekk vender tilbake til automatene og gamblingen? For ikke nok med at man spilte bort alle pengene man hadde spart opp, man har til og med fått lån. Forbrukslån som skulle brukes til andre ting. Kredittkort som var kjekt å ha når man var på reise. Refinansiering fordi man ville samle alle smålånene. Oppgradering av boliglånet fordi pengene ikke strakk til. Ja, fort gjort kan det være, og plutselig er man i en skyldnerposisjon.

Det er nok derfor mange vender tilbake til gambling om og om igjen. For selv om de fleste har innsett at det ikke går an å vinne på gambling, er det mange som nesten blir nødt til å prøve å vinne.  Men i det store og det hele så tar gambling bare pengene dine. Uansett hva hvilke heldige rekker man havner på, eller hvilke fantastiske odds man har, så vil som oftest banken sitte igjen med alle pengene.

For sent

Det er først når det er for sent for mange at man oppdager hva som er viktig. For mange blir det å ha en jobb og gå til, og en familie å komme hjem til. Livet i sus og dus kan ofte skape andre problemer bare de styrtrike trenger å bry seg med. For her nede blant mennesker og dyr er vi alle like, alle har drømmer og forventninger som aldri blir innfridd.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *