Terje E.

Hva koster importbilen totalt?

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

Det er en del kostnader forbundet ved å importere bil. Bilen vil normalt likevel bli billigere enn om du kjøper den i Norge, men det kan være lurt å vite hva totalkostnaden vil bli. I tilegg må du vite hva du skal gjøre for at bilen skal være godkjent i Norge.

Når du kommer til grensen med bilen må du betale moms før du kan passere. I tilegg til kjøpesummen tilkommer også frakt og forsikringssum. Momsen er dermed 25 % av den totale kjøpesummen på bilen. Bilen må også godkjennes ved trafikkstasjonen. I tilegg kommer det en engangsavgift ved innførsel til landet, denne skal betales til tollvesenet. Det er tre forskjellige momenter ved fastsettelse av engangsavgiften: Vektavgift, Motoreffektavgift og co2 avgift. Du kan finne tabell for å regne ut de forskjellige avgiftene på www.toll.no. Avgiften er høyest hvis bilen er helt ny. Det gis fradrag ettersom hvor gammel bilen er. Alder på bil beregnes etter dato for første registrering i landet bilen kommer fra, og frem til første registrering i Norge. Veteranbiler har ingen engangsavgift.

Mange biler må også tilpasses norske forhold før den kan tas i bruk her. Avhengig av hvor bilen kommer fra bør du påregne å kjøpe vinterdekk da disse som regel ikke følger med utenlandskbil.

Mange selskaper baserer seg på import av biler. De kan hjelpe deg med å importere bilen du ønsker. Det koster en del, men det sparer deg også for mye tid og ikke minst risiko. Du kan ta høyde for at de forskjellige tjenestene ved kjøp av bil i Tyskland gjennomsnittlig koster:

Importhjelp: 9900 kroner
Dekning for moms og utlegg for bilens kjøpesum : 5000 kroner
Transport fra Tyskland til Norge: Snittpris på 6500 kroner
import-bil-volkswagenFortolling/registrering: 3500 kroner
Nordiske vinterdekk på felg: 7000 kroner

I tilegg kan du velge å tegne en utvidet garanti på bilen, kostnadene avhenger av type bil, alder og  hvor mange år du ønsker at garantien skal vare.  Jo mer du velger å gjøre selv, jo mer vil du spare på importbilen. Du må passe på at ikke den opprinnelige besparelsen blir spist opp av tjenester, avgifter og moms.

Å importere bil kan med andre ord være en ganske omfattende jobb, men gjøres den riktig kan du fort spare en del sydenreiser på å velge bil i utlandet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *