Terje E.

Hvilken kredittramme bør du ha på ditt kredittkort?

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

En kredittramme er et maksimalt beløp banken innvilger på kredittkortet ditt. Eksempelvis kan du få en kredittramme på 10.000 kroner, da kan du disponere opptil 10.000 kroner.

Kredittrammen bankene tilbyr kan variere fra alt mellom 5000 kroner og helt opp til 150.000 kroner. Bankene vil gjerne sette en så høy kredittramme på deg som mulig, og du bør derfor alltid vurdere kredittrammen nøye slik at du ikke pådrar deg en alt for stor gjeld.

Selv om bankene kan tilby en øvre grense på kredittkort, er det ikke sikkert at du får den høyeste tilgjengelige grensen på kortet du søker om. Når du sender inn din søknad om kredittkort vil utsteder kreditere deg før du får vite hvor mye kreditt du får på ditt kort.

Eksempelvis kan som regel ikke en ung student få 100.000 i kreditt dersom dette er øvre grense. Da er det mer sannsynlig at studenten får 10.000 kroner i kredittramme, mens en person i jobb, som er en god betaler vil for eksempel få 70.000 kroner i kreditt. Slike grenser kan imidlertid endres på ved en senere anledning.

Hvilken kredittramme er riktig for deg og ditt kredittkort?

Før du velger et kredittkort, er det svært viktig å tenke på kredittgrenser. Er du vant til å bruke mye penger måned etter måned, vil det være lurt å skaffe seg et kredittkort med en høy kredittgrense.

Bruker du kredittkort sjeldent, trenger du et kredittkort med en lav kredittgrense.

I tillegg er det viktig å se på renter og gebyr knyttet til ulike kredittkort. Et kredittkort med en høy kredittgrense kan komme med høyere renter og dyrere gebyrer enn et kredittkort med en mindre kredittgrense.

Med andre ord bør du sammenligne alle slike faktorer på ulike kredittkort før du velger et. Velg også en kredittramme som står i stil med dine behov og vaner.

‍Hva bør jeg gjøre for å få tak i et kredittkort med en høy kredittgrense?

Du kan låse opp høyere kreditt

Alt du trenger å gjøre for å få et kredittkort med en høy kredittramme skal i forklare deg her. Det første du bør gjøre er å ta en titt på din egen kredittscore. I de aller fleste tilfeller kan denne forbedres.

Det er også alltid positivt for banken dersom du har mye penger i banken. Kan du vise til en god kredittscore og vise til en god inntekt og en del penger i banken, så er sjansene for å få et kredittkort med en høy kredittgrense større.

Dersom du allerede har en god kredittscore, skal det ikke være noe i veien for å få en høvelig god kredittgrense.

Det finnes også fordeler med høy kredittgrense

Dersom du kan få et kredittkort med en høy kredittgrense, kan det føre med seg flere fordeler for deg. Blant annet kan dette styrke kredittscoren din, og du kan gjøre ulike kjøp uten å bekymre deg for kredittkortgjeld. Du får også en viss trygghet når du har et kredittkort med en høy kredittgrense, dersom det skulle oppstå økonomiske nødstilfeller.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *