Terje E.

Hvor raskt kan en bobil kjøre?

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

Du har kanskje kjørt mange ganger på motorveien og sett biler med campingvogn og bobiler som ser ut som om de holder igjen trafikken og skaper kø. En kan da undre om bobil faktisk kan holde tritt med fartsgrensene som er satt i Norge, eller om det avhenger av de forskjellige bobilene.

På lastebiler og andre for folk med henger så er maks grensen 80 kilometer i timen. Det gjelder uansett når du har en bil som er over 3500kg. Det gjør at de fleste bobiler havner i den kategorien som er under 3500kg. For de fleste bobilene er faktisk så lette, selv om de ser veldig store ut, så er det mye tomrom. Det gjør at du kan holde fartsgrensen opp på det maksimalt tillatte her i Norge, som er 100km/t på motorveien der det er skiltet.

Det som heller ofte gjør bobilen litt tregere er eldre typer som har svakere motor. Er det litt last og mange personer i bobilen så vil det bli vanskeligere å holde tritt i oppoverbakker. Det er der du ofte legger merke til en bobil i front, men de fleste har skiftet ut de eldre modellene og har nye og spreke bobiler med god kraft i motoren.

bobil-6-liteSå det er bare å følge på fartsgrensen så lenge totalvekten din er under 3500kg. Går du over denne, om så bare noen kg så er du forpliktet til å ha en maks hastighet på 80km/t. Pass uansett på, og hold en forsvarlig fart, det er tross alt «hjemmet» ditt og de du er glad i som du kjører rundt med ansvaret for!

God tur!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *