Terje E.

Hvordan kan du barnesikre ditt hus?

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

Når du får barn eller blir besteforeldre så er det utrolig viktig at man barnesikrer huset sitt. Det finnes en rekke tiltak du kan gjøre for å barnesikre ditt hus og kanskje ting du ikke tenker på. Nedenfor finner du en liste over ting du kan gjøre for å barnesikre ditt hus.

Fjern farlige midler fra gulv og lave hyller

Når man får barn i hus så har man noen veldig interesserte barn som gjerne ønsker å ta på, bite og smake på ting. Det er derfor veldig viktig at man fjerner alt av farlige midler fra barns høyder. Dette kan gjøres ved å flytte ting opp i skap og i boder med lås. Det kan være så mye forskjellig som man ikke tenker på at er farlig som faktisk kan være det. Det kan være alt i fra vaskemidler til mer uskyldige ting som salt og lignende.

Sikre trapper

Veldig mange norske hus har flere etasjer og da har man naturlig nok en trapp. En trapp er fint men det kan være veldig skummelt når man har små barn. Det er faktisk en veldig vanlig årsak til brudd og skader ifølge NHI. En enkel måte å hindre skader i trapp er ved å installere en trappegrind. Disse kan installeres i begge ender av trappen og dermed gjøre det umulig for barn å ferdes i trappen og dermed omtrent utslette risikoen for fall i trapp.

Ledninger og kontaktpunkter

Ledninger og kontaktpunkter kan være små feller for barn. Her finnes det heldigvis veldig mange gode løsninger. Det finnes lister som man kan bruke for å skjule ledninger og gjøre det umulig for barn å gnage på dem. I tillegg så kan man bruke adaptere som gjør det umulig for barn å stikke noen ting inn i stikkkontakter. Dette er veldig rimelig tiltak og svært effektive. Man trenger ikke å gjøre det alle steder men der hvor de er veldig tilgjengelig for barna. Som f.eks på barnerom og i stuer.

Spisse kanter

Hvis man har veldig små barn så kan spisse kanter på møbler skumle, selv om det svært sjeldent er farlig. Det beste er å unngå disse møblene eller plassere de på en måte som gjør at de kan gjøre minst mulig skade. Noen velger å tape kantene eller på andre måter gjør disse kantene ufarlige.

Farlige planter

For oss voksne så er det helt unaturlig å smake på en potteplante men for barn så er det ikke nødvendigvis slik. NHI har laget en listen over giftige planter og disse bør en ikke ha i hjemmet. Om det er slik at man er en besteforeldre så kan man ta disse vekk når man får besøk av barn. Hvis man har barn boene hos seg så kan det beste være å unngå dette helt og totalt.

Bruk hodet

Alle hjem er forskjellig og har forskjellig innhold. Det er derfor veldig vanskelig å skulle gi en fasit på hvordan man sikrer et hus for barn. Det vi anbefaler er at man ser huset sitt i et slags «fugleperspektiv» for å finne ut om hva du burde gjøre for å sikre ditt hus. Det er så mye enklere å fikse dette før det skjer en ulykke og samtidig så er det viktig å huske på at det som regel går veldig bra.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *