Terje E.

Hvorfor bruke en VPN tjeneste

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

VPN er kanskje noe du har hørt om før, men hva er det egentlig? VPN er, kort fortalt, en tjeneste som lar deg kryptere all din datatrafikk gjennom å skjule IP-adressen din. VPN er en forkortelse for Virtual Private Network, og brukes av mange for bedre sikkerhet, samt for å få tilgang til utenlandsk innhold. Dette er en tjeneste som brukes av privatpersoner og bedrifter hver eneste dag, verden over.

Det er mange fordeler ved å bruke en VPN tjeneste. Mange synes det er skummelt hvor mye informasjon og datalagring som foregår, og velger derfor å bruke en slik tjeneste for å tryggere kunne surfe på nettet. En annen fordel er jo for eksempel at du får mulighet til å se Netflix i andre land, altså fjerne geo-blokkeringen. I denne artikkelen skal du få lese litt mer om dette. Dersom du ønsker en full vurdering av hver enkelt tjeneste kan du lese mer på en VPN Test.

Surf annonymt

Vi nordmenn er kjent for å være nokså naive, men mange har begynt å tenke mer og mer over hvem som faktisk følger med når vi surfer rundt på nettet uten mål og mening. Mange kjenner nok til såkalte «cockies» som vi godtar i hytt og pine på hver enkelt nettleser vi besøker, samt at det samles data fra internettleverandører, sosiale medier og søkemotorer som Yahoo og Google.

Som du helt sikkert har lagt merke til får du personifisert reklame. Plutselig dukker det opp en banner-reklame for et produkt du akkurat har kikket på. Dersom du har Siri aktivert på telefonen din skal du heller ikke se bort i fra at dersom du nevner et produkt eller en produktkategori flere ganger vil du plutselig få reklame for det. Mange synes dette er fint nok og helt greit, mens andre synes dette kan være trøblete og ubehagelig. Derfor kan en VPN tjeneste være et godt tilbud.

Geo-blokking og TV i utlandet

Geo-blokking er som nevnt en av mange grunner til at mange ønsker å bruke en VPN tjeneste. Britisk og amerikansk Netflix eller den amerikanske tjenesten Hulu har blitt noen av grunnen til at mange ønsker å bruke VPN tjeneste. Det samme gjelder om du er på utenlandstur for ferie, jobb eller studier og ønsker å se på for eksempel Viafree, TV Sumo eller NRK. Ved hjelp at en VPN tjeneste får du altså mulighet til å «lure systemet» slik at det ser ut som er du plassert et annet sted enn du er.

En annen god grunn til å bruke en VPN tjeneste er at det er mulighet for å finne artikler og innhold fra utlandet. Enten du skal skrive en oppgave på skolen, kanskje du er journalist eller har en klient fra et annet land. Da er det en super mulighet å kunne få tilgang til artikler, poster og annet innhold fra land som er aktuelle for deg. Blant markedsførere har dette vært en populær løsning for å lære mer om et aktuelt marked, uten å trenge å besøke det.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *