Hyttemann

Hytte: På fjellet eller ved sjøen

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

Mange drømmer om en hytte, og krangelen om hva som er best av en hytte ved sjøen og en hytte på fjellet har blitt en klassiker. Begge har selvfølgelig både fordeler og ulemper, så i bunn og grunn er det opp til hver enkelt hva de liker best, men her kan du lese om de ulike fordelene med de forskjellige typene hytter.

Å ha hytte ved sjøen vil stort sett gi deg en bedre opplevelse om sommeren enn en hytte på fjellet vil. Det er få ting som er like koselig som å tilbringe sommerferien på en hytte ved sjøen sammen med familie eller venner, og dersom det ikke lar seg gjøre å dra dit hver sommer er det ofte veldig stor etterspørsel etter å få leie dem. Dersom du leier ut hytta i fellesferien får du stort sett mer enn nok til å dekke vedlikeholdsbehovene for det året, så dette kan være en fin løsning dersom du ønsker å benytte deg av hytta før eller etter fellesferien, samtidig som du vil tjene noen kroner.

En hytte oppe i fjellet er derimot bedre om vinteren, og det er ikke rent få nordmenn som ønsker å tilbringe vinterferien foran peisen i hytta. Dette passer perfekt for dem som ønsker en enkel hytte med god og kjapp tilgang til naturen. Noen velger også å ha høyteknologiske hytter med strøm, flatskjermer, boblebad og varmekabler, men for mange handler en hytte på fjellet mer om å sitte og kose seg foran peisen enn moderne luksus.

Selv om fjellhytter oftest forbindes med vinter, og sjøhytte med sommer er det ingenting som stopper deg fra å tilbringe vinterferien i hytta ved sjøen. Dersom du er heldig kan det være du finner en fin skiløype ikke så langt unna sjøhytta, for man trenger jo ikke fjell for å gå langrenn. I tillegg pleier temperaturen å holde seg ganske høy i nærheten av sjøen, noe mange vil sette pris på en kald vinterdag.

Fjellhytter er også fine året rundt, men spesielt om våren. Å være på fjellet mens snøen holder på å smelte og sola skinner varmt er en følelse som er fantastisk god. Er du veldig heldig med været kan det være at du kan gå langrenn i sola samtidig som det er mulig å ta seg en liten svømmetur i en innsjø.

Dersom du virkelig ønsker deg en fjellhytte på vinteren og en hytte ved sjøen om sommeren har du fortsatt noen muligheter. Har du nok med penger kan du kjøpe deg en av hver, men for folk flest er dette en veldig fjern drøm. En bedre måte å løse problemet på er ved å inngå et såkalt hyttebytte. Det betyr at man finner en annen familie som ønsker å gjøre det samme, og bytter hytter med dem. Hver sommer lar man dem få noen uker på hytta deres ved sjøen, og hver vinter får dere noen uker med fjellhytta deres. Eller omvendt. Da slipper dere at penger trenger å bytte hender, noe som gjør alt veldig enkelt og greit. Husk likevel å skriv en god kontrakt før dere bytter hytter!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *