Hyttemann

Hytte-til-hytte

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

Hvis du er glad i både hytter og friluftsliv kan hytte-til-hytte være noe for deg. Ikke bare får du mye mosjon, du får også sett og opplevd veldig mye, og alt til en billig penge.

Kort forklart er hytte-til-hytte et konsept hvor du drar fra hytte til hytte i løpet av en ferie, og overnatter så lenge du vil på hver hytte. Det er mange fordeler med dette fremfor å leie en vanlig hytte, og er man ikke fornøyd med hytta kan man bare gå videre til neste.

For å komme i gang med en hytte-til-hytte-ferie må du først ta kontakt med en som tilbyr dette konseptet. Blant annet Turistforeningen har tilbud om dette, men der må man booke og betale for hytter enkeltvis. Dette bør gjøres en stund i forveien, da det ofte blir utsolgt på de mest populære tidene. Prisen for hyttene er heldigvis veldig greie, og det er stort sett snakk om noen få hundre kroner per hytte.

Du velger selv om du vil bo én natt på hver hytte, eller om du vil bo lengre på noen av dem. Hvis du skal ha med hele familien er det nok greit å ta flere dager på hver hytte, men det er likevel klart at man får mange flere opplevelser ved å skifte hytte hver dag.

Det er også steder hvor det er mange hytter innen rimelig rekkevidde, og med mulighet for at man kan nå disse med kun noen timers gåtur. Da er det jo ikke så umulig å bytte hytte ofte, i forhold til hvis man måtte gå fem-seks timer før man finner neste.

Noen hytter har egne hyttevakter som fordeler senger og sånt om det skulle være flere boende der enn det er senger. Ettersom det er en mulighet for at du ikke får sengeplass kan det lønne seg å ta med et liggeunderlag, sånn i tilfelle du skulle være uheldig. Det er forresten vanlig at man gir bort senga til nye gjester dersom man overnatter der med enn én natt. I tillegg til liggeunderlaget trenger du sovepose, da de fleste hyttene ikke har dyner disponible.

Når man driver med hytte-til-hytte er det lurt å pakke alt du skal ha med deg i en ryggsekk. En sekk på 60 liter bør akkurat holde, da større sekker fort kan bli veldig tungt å drasse med seg. Husk at du gjerne kommer til å bære denne sekken flere timer hver dag, så bare pakk med deg det mest nødvendige. I hytte-til-hytte-turene fra Turistforeningen er det som regel mulig å kjøpe mat i hyttene, og det er derfor ikke nødvendig å pakke med seg en hel del av dette selv. Hyttene skal ha vann, enten innlagt eller like utenfor, men det kan vært lurt å ha med noen flasker selv, så kan du fylle dem på slik at du har vann til turene mellom hyttene.

Alt i alt kan hytte-til-hytte-turer by på skikkelig gode opplevelser, men det er ikke for dem som ikke allerede er i god form. Å gå flere timer med en tung ryggsekk er fort mye tyngre enn mange tror, så det kan lønne seg å øve litt på forhånd, slik at man vet hva man har i vente.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *