Hyttemann

Hytteprisene vil fall mye her hjemme

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden
Tror virkelig dere «eksperter» virkelig at det skyhøye prisnivået på fritidsboliger i Norge kan opprettholdes når prisene i sør-europa er halvert og flytiden ikke er lenger enn kjøretiden til hytta? Medregnet alle bomstasjonene er kostnadene for en biltur på hytta omtrent den samme som en flytur til Spania. Beregnes prisen på mat og et par flasker vin og den tollfrie kvoten lønner det seg meg syden. Dere fjellmeglere må lage tilbudsplakater med 30% og 40% avslag
Det er riktig at flytiden ikke er lengre en kjøretiden, men du skal jo gjennom flyplassene. Vi opplever ikke utenlandsmarkedet som noen stor konkurrent. Jeg tror du har bestemt deg før du drar på visning om det er Spania eller fjellet som er målet. Vi hadde en ganske kraftig reduksjon i prisene etter 2008, etter det har det vært flatt og slik tror jeg det vil være det nærmeste året også.
Hvor har du det fra at vi har «skyhøye» hyttepriser i Norge ? Snittprisen pr omsatt hytte i 2. kvartal i år var 1.374.000,-. Tror du blander sammen medieoppslag om Røkke-palasser o.l. med Kari og Ola hytter ? Derimot har du helt rett mht kostnadene med å eie en hytte i Norge, inkl. reisekostnader og nå også eiendomsskatt, – er høyere enn noensinne. Nå er det likevel slik at vi ikke kjøper hytter for å bli rike (da skal vi gjøre noe helt annet) – f.eks. er det kun 8 % av hyttekjøpere som har planer å leie ut hytte deler av året. Tviler også på om noen potensielle kjøpere av fjellhytter regner inn mulig tap/svinn ved kjøp av tax-freekvoter 🙂 M.h.t. sjøhyttemarkedet derimot, – så er Spania etterhvert blitt en viktig «konkurrent» – sikkert også inkludert tax-free alternativene underveis.
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *