Hyttemann

Kjøp av hytte fra foreldre

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden
Min mor kommer ikke til å bruke hytta lenger pga sykdom. Jeg ønsker å kjøpe hytta mens min bror ikke er interessert. Jeg har gjort alt av vedlikehold og oppgraderinger, mens han ikke har bidratt.
Hytta har en takst på 1,5 mnok. men jeg ønsker ikke å betale full takst ettersom jeg har bidratt til verdistigning på hytta, samt at jeg nå må påta meg alle kostnadene på hytta tidligere enn planlagt pga mors sykdom.Hva er riktig pris på hytta som jeg skal betale når vi tar hensyn til at jeg har gjort alt av vedlikehold, min bror får sin arv i dag(min bror skal få halvparten av hyttas verdi og er derfor interessert i høyest mulig pris) og jeg påtar meg alle forpliktelsene tidligere enn planlagt?
Dette er en klassisk diskusjon blant arvinger. Jeg foreslår at dere får tatt en takst og satt en verdi på det vedlikeholdsarbeidet / verdiøkningen som du har tilført hytta. Det finnes ikke noe fasitsvar på slike spørsmål – det er kun et spørsmål om å finne ut hva som er fair.
Komplekst spørsmål med mye god advokatmat. Du har to alternativer. Et kostbart, – dvs koble inn advokat(er) og takstmenn og håpe på en enighet i andre enden etter en lang prosess. Lang prosess fordi «noen» må taksere objektivt din egeninnsats, hyttas mulige salgsverdi etc etc Alternativ 2, dvs det rimelige, er å sette seg ned med bror og bli enige/forhandle om verdiene over bordet, for så løse dette som en helt vanlig arvesak (forskudd på arv).
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *