Terje E.

Kontaktlinser til sauna og svømming?

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

Selv om kontaktlinser har mange spesielle og fordelaktige egenskaper finnes det noen miljøer som ikke egner seg for bruk av kontaktlinser. I de varme sommermånedene frister bading og mange forskjellige utendørsaktiviteter.

Svømme med kontaktlinser
Hvis man bruker kontaktlinser bør man bare svømme med svømmebriller. Selv om du ikke har tenkt deg å dykke under vann er det alltid en fare for å få vann i øynene og det kan få linsene til å flyte rundt i øyet. Hvis du er i en svømmehall kan linsene absorbere kjemikalier fra vannet. Det er generelt best å svømme uten kontaktlinser eller med endagslinser, som du kan kassere etter endte svømming.

Les også: Kontaktlinser og dykking

Sauna og kontaktlinser
sauna-svomme-kontaktlinserKontaktlinsebrukere spør ofte: «Kan jeg gå i sauna med kontaktlinser i øynene?» Det tryggeste er å ta ut linsene før du går i sauna, men det er mange som har det bra med å gå i sauna med linser i øynene.

Kontaktlinser vil alltid holde seg tettere på kroppstemperaturen din enn briller. De vil derfor ikke dugge så mye som følge av fuktighet og store temperaturutsvinger. Men de vil imidlertid oftest ikke forbli upåvirket av en tur i sauna.

I en sauna er øynene dine tørrere enn normalt. Hvis du bestemmer deg for å gå i sauna med linser i øynene husk da å blunke mye. Hvis du bruker månedslinser eller langtidslinser anbefales det at du lar dem hvile litt i linsevæske etter endte sauna.

Kontaktlinser kan by på visse utfordringer i situasjoner som f.eks. svømming, men for det meste er de velegnede til de fleste aktivitetene. Bruk som en hovedregel endagslinser i forbindelse med svømming, boblebad og sauna, slik at du ikke trenger å bekymre deg om linsene. Du kan få endagslinser alle steder som selger kontaktlinser.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *