Terje E.

Ta med kopivarer på reisen?

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

Det finnes ikke felles regler for kjøp og bruk av kopivarer på tvers av landene i Europa. Du kan derfor komme i klemme hvis du har med kopivarer på reisen til et annet EU-land med tøffere regler enn det du kom fra eller det du er vant til.

Som turist skal du alltid overholde reglene i det landet du besøker. Det gjelder uansett om du kjenner reglene eller ikke. Det er normalt ikke en unnskyldning at du ikke hadde kjennskap til vedkommende lands regler.

Når du er på reise skal du være oppmerksom på at det ikke finnes felles regler i EU for kjøp og bruk av kopivarer. Det er derfor en god idé at du setter deg inn i det enkelte landets regler før du reiser på ferie. Det beste er at du helt lar være å ta med kopivarer på reisen, f.eks. solbriller og vesker.

piratvarer-lovligDet er stor forskjell på tvers av landene hvor strenge reglene er. Du risikerer for eksempel å få store bøter i Italia hvis du tar med eller kjøper kopivarer. Også i Frankrike og Portugal er det ulovlig å kjøpe og bruke kopivarer. Det gjelder uansett om du har kjøpt varen på gaten, på et marked eller i en butikk.

Du kan ta med hjem kopivarer som er kjøpt i et land utenfor EU. Men det avhenger av:

  •     At verdien av varene ikke overstiger en viss verdi
  •     At varene er pakket i din egen bagasje
  •     At varene ikke er kjøpt til videresalg – det vil si at det må være snakk om varer kjøpt til privat bruk
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *