Terje E.

Korrupsjonssaken i FIFA – fakta i saken

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

Det er korrupsjon i fotball som i all annen idrett.

* Amerikanske påtalemyndigheter har siktet til sammen ni FIFA-topper for organisert kriminell aktivitet, svindel, bestikkelser og hvitvasking av penger.

* De involverte skal ha mottatt over 150 millioner dollar, 1.160 millioner kroner, i ulovlige betalinger i perioden 1991-2015.

* Bestikkelsessakene er for det meste knyttet til reklamerettigheter i forbindelse med en rekke internasjonale turneringer i de to amerikanske fotballregionene CONCACAF (Nord- og Mellom-Amerika) og CONMEBOL (Sør-Amerika); VM-kvalifiseringen for Nord- og Mellom-Amerika, CONCACAF Gold Cup, mesterligaen for Nord- og Mellom-Amerika, Copa America, Copa América Centenario, Copa Libertadores og Copa do Brasil. Andre saker involverer sponsorselskaper basert i USA.

* Valget av VM-vertskap i 2010 og FIFAs presidentvalg i 2011 er også under etterforskning.

* Sveitsiske påtalemyndigheter har åpnet etterforskning av kriminelle misligheter og hvitvasking i forbindelse med tildelingen av tildelingen av VM-sluttspillene til Russland (2018) og Qatar (2022).

* Tirsdag ble det kjent at Blatter trekker seg som FIFA-president. Ifølge flere amerikanske medier skal også Sepp Blatter være under etterforskning av FBI.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *