Terje E.

Kredittkort uten norsk statsborgerskap

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

Det er mange personer som har bodd i Norge i mange år, og er så norske som de kan bli uten at de har fått et norsk statsborgerskap. Dessverre er det litt vanskelig for dem å få innvilget kredittkort, da de fleste store kredittkortselskapene inkluderer et krav om et norsk statsborgerskap for å få kredittkort hos dem. Dette gjør det veldig vanskelig å søke om kredittkort for borgere uten det norske statsborgerskapet, men det er likevel mulig.

Grunnen til at dette er vrient for kredittkortselskapene er at det er veldig vanskelig å kreve inn penger fra noen som flytter ut av landet igjen. De er rett og slett redd for at personer uten statsborgerskap søker kredittkort, bruker opp alle pengene og flytter ut av landet igjen uten å gjøre opp for seg. Derfor bruker de statsborgerskap som krav for å luke vekk disse, men dette inkluderer jo også en del ærlige borgere som ikke har fått statsborgerskapet sitt ennå. Det blir litt dumt at de ekskluderer såpass mange personer bare fordi noen stikker av fra gjelden, men det er nå realiteten.

Heldigvis er det likevel noen kredittkortselskap og banker som godtar søknader uten statsborgerskapet. Disse krever heller at du har bodd i Norge sammenhengende i et visst antall år, ofte mellom 3 og 5 år, samt at man oppfyller minstelønnskravene som vanligvis ligger på rundt 120 000kr til 150 000kr. Man kan heller ikke ha fått noen betalingsanmerkninger mens man har bodd i Norge, og dersom det er tilfellet bør man kvitte seg med dem før man begynner å søke etter kredittkort. Dette kan man gjøre ved å gjøre opp for seg med kreditorene som har gått til inkasso.

For å dokumentere at man har bodd i Norge i nok år for å få innvilget kortet må man som regel sende inn ekstra dokumentasjon på dette. Hva som er godkjent varierer fra selskap til selskap, men ofte holder det med leiekontrakter, jobbkontrakter eller andre lignende ting som viser at man har bodd eller oppholdt deg i Norge i flere år. Ofte er grensen på tre år, men kan være ennå lengere i noen tilfeller.

kredittkort-5Dersom man allerede har et kundeforhold med banken vil trolig sjansene for å få innvilget søknaden øke, spesielt om man har en fast inntekt som er over minimumskravene til banken. Har man for eksempel bodd i Norge i over 5 år mens man har vært i fast arbeid vil trolig ikke banken vurdere den personen som en sikkerhetsrisiko til tross for at man mangler statsborgerskapet.

Andre ting som kan virke positivt på banken når man ikke har statsborgerskap er at man eier en bopel. Det er rett og slett fordi det er mindre sjanse for at noen vil stikke av fra landet om de eier bolig enn de ville gjort ellers.
Selve søknaden for å få kredittkortet er lik som alle andre, men som nevnt ovenfor kan de kreve å få sendt inn ekstra dokumentasjon for å sjekke opp at man har bodd i landet lenge nok. Dersom man har fått tildelt et norsk fødselsnummer er det ikke noe problem å søke om kredittkort på internett, men det er nok ikke mulig dersom man kun har et D-nummer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *