Terje E.

Kunder kjøpte stereoanlegg for 299 bananer!

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

Høres denne overskriften utrolig ut? Vel, historien stemmer, og du leste riktig. 23 kunder i USA kjøpte i 1986 hvert sitt stereoanlegg for 299 bananer.

Slanguttrykk er en viktig del av språket og brukes ofte som en metafor i ulike sammenhenger. På engelsk brukes «a banana» tidvis som et morsomt slanguttrykk for en dollar. Uttrykkes doble betydning fikk elektronikkjeden Silo i USA erfare på en ganske spesiell måte. Butikkjeden gikk på en smell da de brukte uttrykket i en tv-sendt reklame.

Reklamen lokket med et stereoanlegg til «299 bananer», og butikken trodde neppe at noen faktisk kom til å ta budskapet bokstavelig. Reklamens poeng var selvfølgelig at anlegget kostet 299 dollar, men noen kunder tok butikken på ordet. Hele 32 personer troppet opp i butikken med korrekt antall av den gule frukten.

Butikkjeden tok det hele humoristisk. En talsperson for kjeden uttalte at «reklamen sa bananer, og 32 kunder møtte derfor opp for å bytte bananer mot stereoanlegg». Nå er riktignok ikke bananer gratis, men kundene sparte allikevel mer enn en neve dollar på det oppfinnsomme stuntet. Bananene kostet på den tiden mellom 40 og 60 dollar, noe som gjorde prisen adskillig lavere enn de opprinnelige 299 dollarene butikken krevde.

Ettersom butikken faktisk aksepterte banene som gyldig betalingsmiddel, endte de til slutt opp med 11,000 bananer. En del av frukten ble donert til en lokal dyrehage, men selv for dyrene var det for mange bananer, da disse i følge dyreparken nøyde seg med omlag 1000 bananer per uke. Derfor ble en del også levert til organisasjoner som donerte bort mat. Silo tapte rundt 10,000 dollar på den spesielle episoden, men skal uansett ha kudos for å holde ord overfor sine kunder. I tillegg fikk de sikkert en hel del godvilje og gratis reklame, i tillegg til et lass med bananer, selvfølgelig.

banan

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *