Terje E.

Chips! Lær å lage deilig snacks

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

I mange hjem i Norge ligger poteter bortgjemt og glemt, de var ikke de heldige utvalgte til midaggen og ble derfor helt glemt bort. De aller fleste av disse stakkarslige potetene kommer aldri inn i varmen, de blir liggende i sin seng i en plastikkpose til de aldres og kastes ut. Dette burde jo ikke skje i et av verdens dyreste land?

Derfor har vi et glimrende tips til deg, bruk de til chips. Det er ikke bare Kims & Maarud som kan lage chiips, du kan faktisk lage de selv også.

Viste du forresten at i land som USA og England så blir chips servert til mange måltider, faktisk er det like vanlig på middagsbordet i USA som salat er i Norge. Hvis du lager en god hjemmelaget chips så passer den til både biffen og fisken. Vi anbefaler også en liten dip av norske rømme, bruk de krydderne du liker.

Nedenfor ser du oppskriften til det vi kaller «Norges Beste Hjemmelagde Chips».

chips1. Først finner du frem potetene som ligger bortgjemt. 4 poteter burde være nok til 2-3 stk.
2.Deretter finner du en skarp kniv, poteter kan være ganske harde så hvis du har en japansk kjøtt kniv så anbefaler vi at du bruker den. Pass på fingrene, dette kan gå veldig fort. Skjær dem i samme størrelse som du bruker når du skjærer agurk.
3.Varm en stor stekepanne med masse olje, vi liker å bruke solsikkeolje for den er veldig sunn og gir en god smak på chipsen.
4. Hell potetskivene i pannen, de skal kun steke noen få minutter til de brunes, husk å snu de.
5. Finn frem en skål og flytt dem fra stekepannen over til skålen. La dem hvile et par minutter før servering.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *