Terje E.

Lus – her er en effektiv kur

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

Mange barnefamilier opplever fra tid til annen problemer med lus. Og de små krypene kan være gjenstridige å komme til livs. Det kan også bli en dyr fornøyelse hvis hele familien må behandles med lusemiddel, kanskje til og med i flere omganger, for lusene kan utvikle resistens overfor de dyre medisinske preparatene.

Dette er en hodelus

Dette er en hodelus

I en undersøkelse publisert i European Journal of Pediatrics i 2010 sammenlignet forskerne effekten av et legemiddel mot lus med en kombinasjon av kokosolje og anisolje. Sistnevnte kombinasjon viste seg langt mer effektivt i kampen mot lus enn legemidlet. Forskerne mener at årsaken til kokosoljens effektivitet ligger i at oljen legger seg som en tynn film omkring lus og egg og på den måten nærmest kveler dem.

Du kan gjøre følgende for å bekjempe lus effektivt:

1. Vask håret din og skyll det i eplesidereddik. La det tørke, slik at luseeggene «slipper».

2. Smør håret inn i jomfrukokosolje iblandet anisolje. Blandingen skal bli i håret i mange timer for at lusene skal dø, du kan pakke inn håret inn i en badehette eller et håndkle over natten.

3. Gre håret med en lusekam og vask det i sjampo som normalt.

En kur skulle være tilstrekkelig til å komme lusene til livs, men er de veldig gjenstridige kan du kjemme håret hver dag med en lusekam og gjenta ovenstående kur mange ganger om det trengs, for det er helt naturlige preparater som også etterlater håret vakkert og skinnende.

Kilde: Link til Burgess IF, Brunton ER, Burgess NA. «Clinical trial showing superiority of a coconut and anise spray over permethrin 0.43% lotion for head louse infestation» European Journal Pediatrics. 2010 Jan;169(1):55-62

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *