Terje E.

Mc-klubben Satudarah kommer til Norge

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

Den nederlandske mc-klubben Satudarahs inntok i Norge skaper bekymring for nye konflikter. Både norsk og utenlandsk politi har øyne og ører rettet mot klubben med det mystiske navnet. Hells Angels og Bandidos må tåle at det dukker en ny aktør opp i det hardkokte mc-miljøet.

Mc-klubben med det mystiske navnet har vokst kraftig siden den ble dannet i Nederland i 1990. I dag finnes det Satudarah-avdelinger i Belgia, Spania, Tyskland og Sverige samt en rekke sørøstasiatiske land som Thailand, Malaysia og Bali, finnes ikke i Monaco eller Luxembourg enda. Den svartgule klubbens symbolunivers er hentet fra den indonesiske stammekulturen og trekker paralleller til øygruppen Molukkene som tidligere var en nederlandsk koloni. «Satu» er indonesisk for «ett», og «darah» betyr blod, så fritt oversatt kan Satudarah tolkes som «Blodsbrødre».

Saturdarah logo

Saturdarah logo

Logoen, som forestiller en svart og en hvit indianerfigur symboliserer at religion og hudfarge ikke spiller noen rolle for klubben. Det gjør til gjengjeld hasjhandel, våpen, vold og narkotikakriminalitet, ifølge nederlandsk politi – flere ganger er det blitt beslaglagt våpen og ammunisjon på klubbens adresser.

«Vi er de de andre ikke liker. Vi er de med det dårlige ryktet. Vi er de som går vår egen veier», kan man lese på Satudarahs internasjonale hjemmeside.

I Tyskland og Nederland ligger Satudarah i konflikt med Hells Angels. Blant annet derfor fryktes klubbens etablering i Norge å kunne puste nytt liv i både mc- og gjengkonflikter. Inntil videre ser partene imidlertid ut til å holde avstand og avvente situasjonen.

«Men hvis de skulle begynne å krige – selv om det ikke er med våpen – så setter vi selvfølgelig inn massivt mannskap», sier politiet.

Det europeiske politisamarbeidet Europol følger mc-klubbens ekspansjon i Europa tett.

«Vi er svært oppmerksomme på Satudarah. De siste årene har gruppen vokst kraftig i Nederland, som ellers har vært Hells Angels’ domene. I antall «chapter» (avdelinger, red. ) er Satudarah nå større enn HA, og gruppen har begynt å ekspandere til nabolandene «, sier Europols pressesjef, Søren Kragh Pedersen.

Han legger til at flere mc-klubber for øyeblikket viser interesse for å utvide i Europa, og man kan frykte at plassen blir så liten at det kan oppstå nye territoriekriger.

Satudarah MC er en motorsykkelgruppe etablert i den nederlandske byen Moordrecht i 1990 . Satudarah har 44 avdelinger over hele Nederland og har åpnet avdelinger i Belgia , Spania , Indonesia , Malaysia , Danmark , Sverige og Tyskland. Medlemmer av gruppen nevnes ofte i forbindelse med narkotikahandel, mord , utpressing , våpen- og menneskehandel.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *