Terje E.

Det flotte middelaldermarked ved Kalø slott

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

Kalø slott troner i bakgrunnen, den moderne verden er sluppet av syne og du er omgitt av middelalderske riddere, gjøglere, handlende og annet godtfolk. Det dufter av mat som er tilberedt over åpen ild, musikk, prat og latter blander seg med lyden av pestrøtter. Man kunne neppe funnet et bedre sted for å sette fantasien i gang og drømme seg tilbake til middelalderen enn området ved Kalø. Og i sommer kan du igjen reise tilbake i tiden på Kong Menveds Marked.

Kong Menveds Marked ved Kalø – lørdag og søndag dem 28.-29. juni 2014.
Les mer om markedet på kaloslot700.dk eller på Facebook-siden «Kalø Slot 700 år.»

Kong Menveds Marked oppsto i fjor som en del av feiringen av 700-året for Kalø Slott og var opprinnelig tenkt som en enkeltstående begivenhet. Men markedet ble en så stor suksess at det har vært opplagt å fortsette festlighetene sommeren 2014. Derfor har Syddjurs Kommune, Nationalpark Mols Bjerge, Naturstyret og Museum Østjylland enda en gang samarbeidet om å avvikle det store middelaldermarkedet ved Kalø.

Ild, våpen og store dyr
middelaldermarked-kaloPlanleggingen av markedet er i full gang og mye skal på plass. En 15 mann stor tysktsjekkisk riddertrupp er booket og de gleder seg til å reise til Kalø igjen med hester, telt, våpen, lydutstyr og alt som profesjonelle riddere trenger. Også musikere, gjøglere, håndverkere og mange andre er engasjerte.

«Det er en temmelig stor logistikkoppgave å få en slik event opp å stå» forteller koordinator Julie Lolk fra Museum Østjylland. «Det skal blant annet søkes til forskjellige myndigheter fra næringsmiddeldirektorat til politi og beredskap, for sikkerheten må jo være på plass når så mange mennesker møtes og det er både ild, våpen og store dyr til stede.

I år har arrangørene bak Kong Menveds Marked vært så heldige å få en avtale på plass med middelaldergruppen Coetus Runa som foruten å være middelalderaktører også har tatt oppgaven med førstehjelp.

Har du en middelalder i magen?
I år vil arrangørene bak Kong Menveds Marked legge vekt på å ha enda flere aktiviteter hvor publikum kan prøve seg i livet i middelalderen. Blant annet er det planer om å opprette en latinskole hvor barn og andre lærelystne kan øve seg i å skrive med fjærpenn og lære å brodere som en fin middelalderfrøken.

Middelalderartister søkes
Det er langt over 100 middelalderartister som allerede har meldt til seg levendegjøringen av middelalderen. Men det er plass til flere. Så hvis du har eget middelalderutstyr og har lyst til å delta med en stand på Kong Menveds Marked så hører Museum Østjylland gjerne fra deg på e-postadressen: jlo@museumoj.dk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *