Hyttemann

Når løsner det?

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden
Når jeg leser at det er flere som planlegger hyttekjøp enn noensinne blir jeg jo glad (siden jeg eier en hyttetomt med godkjente planer), men når løsner det? Hvor lang tid bruker folk «normalt» på å gå fra å planlegge til å handle?
Vi ser at folk nå bruker lengre tid i beslutningsprosessen enn tidligere. De kommer gjerne på visning et par ganger før avgjørelsen tas. Mange kjøper nok innenfor den sesongen de kikker, dvs ser du på hytter fra august ønsker du gjerne å være inne til høstferien ( okt ) og kikker du i høstferien vil du gjerne ha noen innen jul osv..
Det har så absolutt «løsnet» – i den forstand av vi i dag ser et relativt normalt marked. Stabil nybygging på rundt 5.000 enheter, konkurranse på tomtesiden, normalisering av den dyre enden (les : riktigere prising av de dyreste hyttene), hard konkurranse mellom destinasjonene. I sum det vi kan karakterisere som et kjøpers marked. KJøpere har store valgmuligheter både m.h.t. kvalitet, pris og beliggenhet. M.a.o. markedets lover fungerer faktisk bedre på hyttemarkedet enn i boligmarkedet, – hvor reguleringsbarrierene hindrer økt produksjon av boliger (noe som til for å dempe prisveksten). Det at valgmulighetene er store – leder også til at hyttekjøp tar lang tid. Kjøpere vet de har god tid og bruker denne tiden på å bli sikre i sitt valg. Hele poenget med å kjøpe en hytte er jo å beholde denne i familien til «evig» tid.
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *