Terje E.

Nordmann med rekordpremie i Eurojackpot

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

Spillet Eurojackpot er ganske nytt i Norge, men ikke lenge inn i historien til det nye spillet fikk vi oppleve en rekordstor premie sett med norske øyne. En spiller fra Telemark stakk nemlig av med førstepremien på 102,6 millioner kroner tidlig denne måneden. Telemark får en god skattebetaler i mange år fremover.

Norsk Tipping slet noe med å få tak i vinneren, som var på en reise til utlandet. Hans kone kunne derfor overlevere beskjeden om rekordgevinsten. Den forrige rekordpremien på norsk jord var på 63 millioner, og den nye rekorden er dermed på nesten 40 millioner mer.Vinneren uttalte i følge Norsk Tipping «at det ikke var mulig å ha så mye flaks» og skal også ha fått gåsehud. Det er ikke vanskelig å forestille seg at en premie av en slik dimensjon kan sette selv den roligste person ut av spill.

Eurojackpot er et nytt konsept i Norge, og er et felles spill på tvers av flere europeiske land. Vinnersjansene blir dermed langt mindre enn hva vi er vant med i tradisjonell lotto, mens premiene også blir mye høyere, noe rekordpremien for noen dager siden vitner om. Slik sett kan det minne om Vikinglotto (som spilles i de nordiske landene) men med enda flere deltakende land. Spillet går ut på å få fem av 50 rette kuler i første omgang, før man må ha to av åtte rette kuler i neste runde.

Med tanke på hvor mange land som deltar, burde norske spillere smøre seg med tålmodighet. Det kan fort bli en stund til en ny nordmann stikker av med toppgevinsten. Og de tsier seg selv at det er ufattelig vanskelig å vinne i dette spillet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *