Hyttemann

Økoturisme

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden
Hva tror dere om potensialet for utbygging av økoturisme i fjellheimen? Er det et (stort) potensial og hvilke faktorer ifht slik satsning anser dere viktigst?
Mitt inntrykk er at markedet for økoturisme er i god vekst. Jeg tror kombinasjonen av god og nyskapende arkitektur ( se f.eks. www.juvet.com ) sammen med opplevelser er en vinnermodell. Dette kan også være i kombinasjon med hyttebygging. Jeg tror både hytteeieren og den mer tilfeldige turisten fremover vil etterspørre mer av denne type opplevelser. Vi opplever en klar økt fokus på langrenns og turmuligheter.
På Geilo har det blitt bygget en steintrapp fra Prestholtseter og opp til Hallingskarvet – denne trappen stiger 600 høydemeter og har blitt en stor attraksjon. Den nye trappelagte sherpastien har gjort det mulig for de aller fleste å oppleve gleden av å nå toppen av Hallingskarvet. Et imponerende steinarbeid i ekte nepalsk håndverkstradisjon ble igangsatt sommeren 2011, og sluttført denne sommeren.
Garantert et marked for økoturisme – også i fjellheimen. Har likevel problemer med å se korrelasjonen mellom «utbygging» og «økoturisme». I dette ligger at slike konsepter faktisk må levere det de lover – hvilket betyr store grunnlagskostnader (typ passivhusstandar, skånsomme naturinngrep, miljønøytral renovasjon, etc) – og tilhørende høy prising av sluttproduktet. Avgjørende blir da grenseverdier for betalingsvillighet — lurt å analysere disse grenseverdiene på forhånd.
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *