Terje E.

Omtale – XP DEUS metalldetektor – en god metallsøker

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

Endelig har vi fått testet XP Deus og nå ønsker vi å fortelle deg om søkeren, som er en fullt trådløs metalldetektor, og produsert av franske XP.

Denne metalldetektoren har vært på markedet en stund og vi vil forsøke å kaste lys over noen aspekter av denne modellen. Først av alt, ønsker vi å nevne at denne metalldetektoren er produsert i Frankrike, og ikke Kina, slik at kvaliteten på materialet er veldig imponerende. Dessuten er metalldetektor utstyrt med et sett trådløse hodetelefoner som man også kan bruke til å justere alle de viktigste detektorinnstillingene, selv i fravær av hovedkontrollen (fjernkontrollen).

Andre modeller av denne produsenten, nemlig GMP og Gmaxx, har gitt oss bare positive følelser under søking, det var rask respons, ikke dårlig dybde, ergonomiske metalldetektor. Men en snublestein når det gjaldt å velge mellom modellene var å velge frekvens. Noen vil høyere frekvens, noen ønsker lavere. Å kjøpe to enheter er ikke rimelig. XP Deus har 2 frekvenser som var tilgjengelige i tidligere modeller + flere ekstra frekvenser: 4kHz, 7.8kHz, 11.7kHz og 17.7kHz.

Vi ønsker å rette spesiell oppmerksomhet til konstruksjon av denne enheten; ryggraden på metalldetektoren består av en øvre S-formet stamme, midtre og nedre stenger, som brettes opp i teleskopisk rekkefølge.

Metalldetektor med coil ser slik ut:

metallsoker-xp-deus-metalldetektor

Den kan plasseres i hvilken som helst middels størrelse ryggsekk hvis man tar av coilen. Kontrollhodet festes med en neodym-magnet og plasseres i midten stammen. Vekt av stammen med coil er bare 955 gram, kontrollhodet veier 100 gram.

Ergonomisk oppfyller den alle krav: det er gummihåndtak, rett vektfordeling av konstruksjonen, enkel og rask tilgang til menyen for metalldetektoren. Metalldetektoren bruker batterier, og hver modul av detektoren har et eget batteri. I gjennomsnitt er batterilevetid på 10 timer (avhengig  frekvens og forhåndsinnstillinger). Søkecoilen slår man ikke av i det hele tatt, men i stand-by-modus vil ikke den belaste batteriet.

Søkeren XP Deus er ganske unik, designeren har tatt det ergonomiske på alvor, akkurat som brukergrensesnittet er tatt på alvor. Alle detaljer er godt utarbeidet, den er enkel å håndtere. Den eneste feil er at de små hodetelefonene WS4 er utformet på en litt upraktis måte, kanskje noen kunne bli vant til det, men jeg trenger de større hodetelefonene WS5, da er jeg helt fornøyd.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *