Terje E.

Østeuropa, de nye fadderbarnas hjemsted

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

Etter murens fall og den kalde krigen tok slutt, har det dessverre vist seg et enormt behov for faddere og andre hjelpeorganisasjoner i de såkalte tidligere østblokkland, blant annet idet tidligere Sovjet, nå Russland. De store omveltningene man de siste årene har vært vitne til, har ikke bare ført til frihet for alle, men de har også brakt tusenvis av barn og voksne ut i tilnærmet bunnløs fattigdom, og i et land helt uten sosiale nettverk eller noen som helst form for statlig støtte, er disse fullstendig overlatt til seg selv, og helt prisgitt bistand og økonomisk hjelp utenfra.

Les: Hva er en fadder (ekstern lenke)

Dette har heldigvis hjelpeorganisasjonene tatt konsekvensene av, og er for øyeblikket i full gang med å etablere seg i flere av disse landene. Dessverre har flere av disse landene tradisjoner med både tungrodde administrasjoner og korrupte styresystemer, så dette arbeidet er både tidkrevende og til tider dyrt. Ikke minst fordi mange hjelpeorganisasjoner har en politikk som ikke tilser at de utbetaler bestikkelser, hverken på den ene eller andre måten, da avventer de heller.

Les også: Barnebyer, også i Norge

På lang sikt er det bedre en hjelpeorganisasjon etablerer seg på egne premisser fremfor å skulle betale seg til det, for åpner de først pengesekken for korrupte politikere og statsledere, skal det lite til før den tømmes helt. Og da kan de ikke hjelpe noen.

Ønsker man å enten få et fadderbarn eller å gi en donasjon til dette arbeidet kontakter man en av de fadderorganisasjonene som arbeider der på ordinær måte. Det er samme fremgangsmåte, og behov for hjelp, enten barnet bor i et land i Afrika, Asia, Russland, eller andre steder, for den saks skyld.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *