Terje E.

Pivothead Durango – en grundig test

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

Pivothead Durango er et flott alternativ til actionkameraer. Pivothead startet opp i 2012 og misjonen deres er å lage solbrillekameraer i 1080p HD som er både fine og komfortable.

Til ca. 2500 kr så er de av de dyrere som er på markedet. Så hvordan gjør de det i konkurransen mot andre billigere briller? Og i konkurranse med GoPro?

Vi skal ta en titt på spesifikasjonene og la deg vite om brillene er verdt prisen.

pivothead-solbriller-kamera

Videokvalitet

Oppløsningen på videodelen er full 1920x1080p i 30 fps. Den spiller også inn 720p i 60 fps og 30 fps. Kameraet er 8MP Sony CMOS. Det som er bra med disse brillene er at de har bildestabilisator, det eliminerer en del risting når man spiller inn video. Fargegjengivelsen er også bra, det blir ikke for lyse eller for mørke bilder. Kameraet har autofokus som er rask og responsiv, det finner ut hva du ser på og fokuserer på det.

Det tar opp i 77 grader og du får ikke noe forvrenging av bildet. Det lagerer videoene som Mp4 h.264, det er bra, vi liker det bedre enn AVI-formatet.

Features

  • Batteri. Brillene har litium ion batteri som du kan lade i en USB port på en PC eller MAC. Det varer i ca. 1 time.
  • Minne. Det har 8gb internminne. Det gir deg ca. 1 time med 1080p  full HD opptak.
  • Audio. Pivothead har også muligheten til å spille inn lyd. Det har såkalt «vind-følsomt» lydopptak. Lyden kunne vært bedre, men man kan ikke forvente HIFI kvalitet på slike kameraer.
  • Moduser. Du kan sette kameraet i forskjellige moduser, som aktiv, sport, tilskuer, sosial, i øyeblikket, svart/hvit samt noen flere.
  • Burst modus. Man kan ta multiple stillbilder ved trykk på en knapp. Velg mellom 3, 5, 10 eller 16 bilder i 8,5 eller 3 megapiksler. Hva er burst modus?

Design

Man kan bytte glass på brillene, linser med forskjellige farger er ekstrautstyr. Man kan velge mellom forskjellige farger, eller helt blanke. Glassene har høy kvalitet de er polaroide, antiripe, anti-dugg og anti-UV. Glassene er litt større enn vanlig solbrilleglass, men ikke så store at folk legger spesielt merke til det.

Kameraet er ganske diskret, ingen vil mistenke at du faktisk har på deg et kamera hvis de ikke tar en nærmere kikk.

Glassene er designet for å være ergonomiske og komfortable. De kan faktisk brukes inne i en motorsykkelhjelm. Der brillene berører nesen er det lagt inn et gummibelegg som hindrer brillene i å skli ned under aktivitet eller kjøring.

Den aller største fordelen ved å ha Pivothead solbriller er at du har hendene frie, og du får et 100% POV, point of view. Et GoPro kamera må du feste på hodet eller et annet sted på kroppen, med Pivothead tar du rett og slett brillene på deg som vanlige solbriller.

Brillene har fester i enden av stengene hvor du kan feste en tråd eller lign. slik at du ikke mister dem. Det finnes en LED indikator på innsiden av glassene som viser om du tar opp eller ikke.

Pris

pivotheadTil rundt 2500 kroner så bør du få bra briller. Pivothead er nok de brillene som i skrivende stund koster mest på markedet, men det er også de brillene som gir deg desidert mest for pengene. Brillene kommer med etui, USB kabel, mikrofiberklut, manual ++

Så hva er konklusjonen?

Er brillene verdt prisen? Hvis du er ute etter briller med kamera som både er diskrete og har høy kvalitet så ja, da er de verdt prisen. Andre billigere kameraer har ikke på langt nær de samme spesifikasjoner og muligheter som disse Pivotheadbrillene. Spesielt anitriste funksjonen er fin å ha. Andre briller med kamera har også et design som gjør at du ofte ser kameraet veldig tydelig.

Pivothead er et veldig godt alternativ til andre aktionkameraer, du får unik bildevinkel, akkurat det du selv ser med øynene dine. De er også gode som rene solbriller. Og du får ofte mer korrekte bilder enn f.eks. GoPro, som kan gi «fiskeøyesyn».

I skrivende stund er et kun èn leverandør av disse brillene i Norge, Spyworld.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *