Terje E.

Enkel rengjøring av kaffe, rødvin og saus

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

KAFFE

Nye flekker: Hvis tøyet tåler vann, og det er kaffe med melk eller fløte, skyller du med kaldt vann. Fortsett til det meste er vekk. Hvis det er svart kaffe så skyll med så varmt vann som tøyet tåler. Vask til slutt ved den temperaturen som tøyet tåler.

Eldre flekker: Flekker forsvinner hvis du kan vaske tøyet med et hvitvaskemiddel ved 60 grader. Hvis det ikke er mulig blir du nødt til følgende behandling:

Tøm ufarget oppvaskemiddel direkte på flekken, legg tøyet i en plastpose 4-6 timer og avslutt med å vaske ved den høyeste temperaturen som tøyet tåler. Hvis det fremdeles er noe av flekken tilbake kan du forsøke å bleke flekken hvis det dreier seg om hvit eller fargeekte bomull.

Gulvtepper og møbeltrekk: Sug så opp mye som mulig og tørk etter med en ren bomullsklut fuktet med vann, lag en blanding av 5 ml 25 % salmiakksprit samt 100 ml 10 % hydrogenperoksidoppløsning og fyll blandingen i en sprayflaske. Sprut det på kaffeflekken og gni/børst etter med en myk svamp/børste med èn gang. Etter bruk skal innholdet helles ut av sprayflasken med det samme fordi blandingen utvider seg.

RØDVIN

rodvin-kaffe-saus-flekk-vask-rensNye flekker: Skyll flekken straks med så varmt vann som stoffet tåler.

Eldre flekker: Fukt flekk med ufarget oppvaskemiddel, legg tøyet i en plastpose i 4-6 timer og vask til slutt ved den høyeste temperaturen tøyet tåler. Hvis det fremdeles er en farget flekk tilbake kan det være nødvendig å bleke flekken med et blekingsmiddel som du bare kan bruke på hvit og fargeekte bomull.

Gulvtepper og møbeltrekk:

Sug så opp mye som mulig og tørk etter med en ren bomullsklut fuktet med vann, lag en blanding av 5 ml 25 % salmiakksprit samt 100 ml 10 % hydrogenperoksidoppløsning og fyll blandingen i en sprayflaske. Sprut det på kaffeflekken og gni/børst etter med en myk svamp/børste med èn gang. Etter bruk skal innholdet helles ut av sprayflasken med det samme fordi blandingen utvider seg.

SAUS

Flekker fra saus forsvinner hvis tøyet tåler vask ved 60 grader eller mer. Hvis tøyet maksimum tåler vask ved 40 grader skal du forbehandle flekken: Fukt flekken med ufarget oppvaskemiddel, legg tøyet i en plastpose 4-6 timer og vask ved den høyeste temperaturen som tøyet tåler.

Gulvtepper og møbeltrekk: Skrap eller sug så opp mye som mulig. Gni flekken med en bomullsklut vridd opp i luktfri parafin eller lampeolje. Vær forsiktig hvis det er skumgummi bak på teppet eller polstringen under møbeltrekket, det kan løse seg opp hvis du bruker for mye væske. Hvis du begynner innen 5 minutter er det sjanser for at flekken forsvinner.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *