Terje E.

Velg riktige dekk før skiferien!

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

Vinteren er her igjen og for mange betyr det å pakke bilen, ta med familie og barn og dra til fjells og virkelig nyte lange skiturer, stå på slalåm i skrekkinngytende bratte bakker eller bare sitte på hytta og nyte en cognac foran peisen – ultimat vinterglede, altså. Har du planer om å ta med bilen på skiferie med barna i vinterfjellet i år? I så fall, er du selvsagt ikke alene om dette. Dette er nemlig en trend som bare øker og øker for hvert år, og godt er det, barn trenger fysisk aktivitet. Unngå biltrøbbel og uhell og kjør sikkert på vinterføret med gode dekk eller nye bildeler fra www.12bildeler.no, for den kalde årstiden setter helt andre krav til både bilfører og bil enn til sommerstid. Er du og bilen din godt nok rustet for vinterfjellet? Trenger du kanskje nye dekk eller bildeler? Da burde du kanskje vurdere å  bytte dekk og bildeler online.

Klargjør bilen for skiferien – kjøp nye dekk online
Flere og flere nordmenn velger å ta med bilen når de pakker ski og solkrem og drar til fjells for å nyte vinteren både her hjemme og i utlandet. Mulighetene er mange når snøen kommer, enten med eller uten ski på beina. Slalåm, langrenn, hundekjøring, snowboard, toppturer, randonee og matopplevelser er bare noen av tingene man kan finne på.

Velg riktige dekk før skiferien!
Det som imidlertidig er viktig å sjekke før du drar til fjells med bilen din, er om dekkene dine holder mål og er sikre å kjøre med. Tilbudet av dekk til kjøretøyet ditt er nå større enn noen gang tidligere, men husk at vinterdekk er et enda større kompromiss enn sommerdekk. Prioriteres én egenskap, går det ut over andre. Derfor er det lurt å tenke på hvilke forhold du som oftest kjører under når du skal kjøpe dekk til bilen. Har du for eksempel en tung og sterk bil, vil det legge klare retningslinjer for hvilken type dekk du bør velge.

NAF test av vinterdekk (ekstern link)

bildekk-sikker

Ikke ta sjanser på vinterføre, kjøp bra dekk.

Hvis det er mye snø der du kjører: bruker du brede sommerdekk på bilen din gir dette garantert et bedre veigrep på tørr asfalt. Brede vinterdekk kan derimot begynne å flyte oppå underlaget hvis det har lagt seg et tynt lag med løs snø på veibanen. Selv den beste sportsbilen i verden vil da få styring som i beste fall er upresis. I verste fall kan dekkene miste veigrepet fullstendig. Smale bildekk vil bedre skjære gjennom og kommer ned hvor underlaget er fastere under slike forhold. Ofte har billige biler med smale dekk kjørt fra dyre og mye kraftigere biler med brede dekk.

Hvis du kjører på et ujevnt underlag: mye snøfall og stadig skiftende temperaturer kan bidra til å skape et underlag i veibanen som er ujevnt gjennom mesteparten av vinterhalvåret. Det betyr da lite hvor mye det brøytes og skrapes. Hvilken dekkdimensjon man bruker på bilen kan gi store utslag på hvordan bilen oppfører seg. Bruker man en høyere dekkside, vil dette gi mer fleksible dekk som vil ta eggen av ujevnhetene. Ikke bare får man mye bedre komfort, men det kan også bidra til et bedre grep ettersom dekket da har bedre kontakt med veibanen.

Kjører du mest på bare veier: de stedene det snør mer sjeldent, slik som for eksempel rundt noen av de største byene blir det som oftest hyppig saltet. Hvis du kjører under slike forhold, og ikke reiser så mye på fjellet med bilen din, er det godt mulig at et kontinentalt vinterdekk med nordiske egenskaper passer deg aller best. Kjøreegenskapene ligger da mye nærmere det du har med sommerdekk, og grepet på våt asfalt vil være bedre enn med nordiske piggfridekk.

Slike dekk fungerer også mye bedre i overgangsperioden mellom vinter- og sommerdekkføre. Du må dog muligens kjøre mer forsiktig de dagene det er vinterføre.

Nettbutikken – bildeler til gode priser!
Et søk etter bildeler på nettet gjøres raskt, og Tirendo tilbyr virkelig gode priser på dekk og bildeler. Reservedeler trenger heller faktisk ikke nødvendigvis å bli så kostbare. Til og med reservedeler til Audi eller til andre velkjente merker i den eksklusive klassen, kan du her få  til meget gode priser. Kjøretøysgeneratoren lar deg enkelt velge kjøretøyet ditt og viser deg hvilke produkter som er de rette for reparasjoner og justering – 24/7.

Stort utvalg av dekk og bildeler
Uansett om du er på jakt etter dekk fra merkeprodusenter eller billigprodusenter, er det å bytte dekk og bildeler på nettet noe som i dag gir deg mange fristende tilbud. Det finnes utallige merker og uansett om du er ute etter et skikkelig kupp eller vil velge en pålitelig produsent, vil du garantert finne det du trenger i vareutvalget. Utvalget for bildeler hos nettbutikker er nemlig i dag blitt enda større enn hos fysiske forhandlere – og med langt lavere priser!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *