Terje E.

SEO-programvare for nettbutikker

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

Flere nettbutikker og nettsider har tatt i bruk lokal utviklet programvare for å øke synligheten. Ved hjelp av en AI-modell som heter Agvald (!).

Alt fra store, nasjonale aktører innen sine felt – til bittesmå hobbybutikker – har tatt i bruk Sonar – SEO-verktøyet som hjelper bedrifter og nettbutikker med å bli mer synlige hos Google og Bing. Sonar er utviklet i Vennesla av Braadland AS, med støtte fra blant andre Innovasjon Norge.

Sonar overvåker kontinuerlig nettsidene til bedrifter, og varsler om forbedringsforslag – både store og små. Alt som kan gjøre en forskjell i den enorme konkurransen på nett fanges opp, og bedriften får så en liste over ting som bør forbedres, og i hvilken rekkefølge man bør jobbe for å øke sin synlighet og tilstedeværelse på nett.

– Det finnes ingen snarveier til suksess

– Men det er ikke ensbetydende med at man er sikret suksess, for det finnes ingen snarveier! Man er nødt til å gjøre jobben som kreves, sier daglig leder i Braadland AS, John Bjørnar Braadland.
– Men vi gir kundene våre verktøyet, og gir dem en god og ferdig arbeidsliste. Gjør kundene som Sonar ber dem om, vil resultatene komme. I noen tilfeller hjelper vi også med jobben som må gjøres, men det er viktig at også kunden selv har en hånd på rattet!

Programvaren har også en AI-modell hvor man hele tiden bruker de aller største nettbutikkene i Norge som en referanse, og lærer hvordan de fungerer. Dersom noen store nettbutikker gjør endringer som Sonar fanger opp, implementeres dette videre i programvaren – og alt dette skjer automatisk. Man er altså kontinuerlig sikret at Sonar gir de beste rådene og tipsene over tid, og man lærer hele tiden av de beste. Man kan trygt si at AI er i daglig bruk av nettbutikker du kjenner til, og programvaren er utviklet i Vennesla!

– AI kan for noen høres litt skummelt og industrielt ut. Vi ønsker at vår AI-modell skal oppfattes som litt mer menneskelig, selv om han ikke har følelser. Så vi har gitt han navnet Agvald Johnsen, sier Braadland.

Agvald kan du lese mer om på agvaldjohnsen.com.

Agvald Johnsen, AI-modell for Sonar

– Har blitt ledd av

Det er mange som ønsker å starte med nettbutikk, men ofte undervurderes mengden med jobb, og ikke minst kostnadene, for å ta den posisjonen i markedet man både ønsker og trenger. Og det er her Sonar spiller en viktig rolle; med en lav pris og oversiktlig informasjon, er det ideelt for mindre nettbutikker også.

– Jeg har opplevd å bli ledd av når jeg sier prisen, forklarer Braadland.
– For et firma som omsetter for 200 millioner er det jo egentlig latterlig å kun betale drøye 2000 i året for denne type programvare. Men vi skiller ikke på om du er en hobbybutikk, eller et større konsern – selv om vi sikkert kunne tjent mer penger med en litt mer dynamisk prising. Men det vil ikke være rettferdig; for oss er kostnaden stort sett den samme, om du er liten eller stor! Og derfor har vi også blitt såpass godt tatt imot hos de mindre bedriftene og nettbutikkene – endelig får de også en programvare som de kan ha god nytte av til en rimelig penge. Og Sonar fungerer på alle nettbutikker, og til alle nettsider – uavhengig av plattform.
– Så da tåler jeg fint å bli ledd av, sier Braadland.

Lang erfaring med ehandel

Bakgrunnen for Sonar, er den lange erfaringen Braadland har med ehandel. De siste 10-12 årene har han blitt brukt både som konsulent og ansatt i en rekke større nettbutikker. Fraværet av en enkel og rimelig programvare som “kunne gi en god arbeidsliste” var målet – og også den røde tråden gjennom utviklingen av Sonar. Med fokus på enkelhet, i kombinasjon med årelang erfaring, har Sonar meget godt mottatt blant kundene, og hjelper daglig mange nettbutikker og nettsider med å nå sine kunder. Braadland AS står også bak programvaren Innbo24, som gir privatpersoner oversikt over eiendeler på enkelt (og gratis) vis. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *