Hyttemann

Sjøhytte-markedet

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden
Spørsmål:
Hei, jeg ser at det skrives mye om at fjellhyttemarkedet flater ut eller er på vei ned prismessig. Det kan vel tildels skyldes byggeboomen i fjellet på 90- og 2000-tallet.
Men hva med sjøhyttemarkedet, strandeiendommer? Hvorfor er dette markedet i ferd med å flate ut? Her har det jo ikke vært noen byggeboom.
Jeg ønsker å selge min hytteeiendom, som har 200 meter strandlinje og 18 mål tomt, men er veldig usikker på hva folk egentlig er ute etter, og hvilket prisnivå jeg skal legge meg på. Har dere noen tips?

Svar:

Hei, ta kontakt med et lokalt eiendomsmeglerkontor for å få en vurdering av eiendommen. Markedet generelt er vel preget atv at vi er inne i en lavkonjuktur – dette påvirker også markedet for sjøhytter.
Nei det har garantert ikke vært noen byggeboom i strandsonen, – snarere tvert i mot. Med økt interesse for sjønære hytter og samtidig en eksepsjonell god økonomisk utvikling skulle man vente at prisene fortsatte sin himmelferd ? Vel da glemmer du at prisene faktisk gikk helt av hengslene fra 2004 til 2007 med 60 % – fra 2007 til 2012 har prisene fortsatt med 11 %, – dvs betydelig svakere (og mer normalt). Perioden 2004 – 2007 var preget av at mange kjøpere nok trodde de var hakket rikere enn de egentlig var og i tillegg hadde svært dårlig tid mht å realisere ulike materielle drømmer. Mange av disse forsøker i dag å selge seg ut (frivillig eller med påtrykk fra banken) med prisforventninger hinsides realitetene. F.eks. viser statistikken for 2. kvartal (beste sjøyhyttemåneden) et prisfall i VEstfold på nær 30 % mot 2. kvartal i fjor. Bak dette talle skjuler det seg en del eiendommer i det øvre skiktet som man har måttet kutte kraftig i selgers prisforventninger. Korrigert for disse enkeltkjøpetene viser faktisk også Vestfold en positiv vekst. Har desverre ingen anelse på generell basis hva din eiendom skulle være verdt ? Beliggenhet – standard – utbyggbarhet.
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *