Hyttemann

Slik bør du tyverisikre hytta

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

En gjennomsnittlig hytte har verdier for mange tusen kroner i seg, og av en eller annen grunn er ikke nordmenn gode nok til å sikre seg mot innbrudd på hytta. Det er klart at de fleste har innboforsikring slik at tyveriet blir dekket dersom noen bryter seg inn, men det er likevel kjedelig å miste verdisaker som ofte kan affeksjonsverdi for deg, samt at forsikringsselskapet skal ha en egenandel for å dekke de frastjålede tingene.

Men hvorfor er folk så dårlige til å sikre hytta? Kanskje er det fordi mange mener at de ikke har stort av verdi der, men dersom man setter seg ned og tenker over alt man faktisk har liggende er det ikke uvanlig at de er snakk om ganske så mange tusen kroner.

Å gjøre hytta mer innbruddssikker trenger ikke å være så veldig dyrt, og det er noen ting du kan gjøre som er helt eller bortimot gratis som kan redusere sjansene for innbrudd. Det alle bør gjøre er å kjøpe seg klistermerker hvor du advarer om at du har alarm. Uansett om du har det eller ikke. Slike kan du få tak i billig på internett, og kan fort skremme vekk ungdom som driver med innbrudd. Det er derimot ikke like effektivt mot organiserte bander, da de som regel sitter på veldig god informasjon om de forskjellige alarmsystemene.

Vinduer bør også sikres for innbrudd, da disse stort sett er hovedinngangen for tyvene. Man kan for eksempel benytte seg av lemmer foran vinduene, eller til og med installere alarm på dem.

Det kan også lønne seg å sette opp en bom eller en annen ting for å gjøre det vanskelig for uvedkommende å kjøre på veien opp mot hytta. Dette kan du selvfølgelig bare gjøre dersom det er privat vei, men dersom du har det er dette ofte veldig effektivt. Innbruddstyvene har som oftest veldig lite lyst til å løpe vekk med de frastjålede tingene til fots.

Dersom du vil koste på deg noen tusenlapper finnes det nok av avanserte systemer for deg. For eksempel kan du kjøpe et overvåkningskamera med bevegelsessensor som automatisk sender livefeed av kameraet til et alarmselskap når noen beveger seg på kameraet. Dette koster jo litt, men kan gi deg en stor sjanse for at innbruddstyvene blir tatt på fersk gjerning. Dersom kamera blir litt for mye er det en mulighet å bruke helt vanlige alarmer ved dør og vinduer som sender et varsel til et alarmselskap. Dette koster jo også litt, men ikke like mye som kameraer.

Det er ikke uvanlig at folk har store mengder alkohol liggende på hytta. Det er jo kjekt å ha når familien kommer på besøk om sommeren, men kan også gjøre det til et mål for innbruddstyver. Du bør først og fremst aldri la alkoholen stå synlig, da det er mange innbruddstyver som slår til ene og alene på grunn av dette. De vet altså at det er folk som oppbevarer store mengder alkohol på hyttene, og dersom de får øye på noe gjennom vinduet er det faktisk en ganske stor sjanse for innbrudd. Så gjem alkoholen, eller ta den med deg hjem når du skal være vekk fra hytta en stund.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *