Terje E.

Slik får du rimeligere mobilabonnement til dine ansatte

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

Trenger ansatte mobilabonnement?

Arbeidsgivere og bedriftseiere spør seg igjen og igjen om ansatte egentlig trenger mobilabonnement og telefoner. Mange ser dette som et område hvor man kan spare penger, penger som heller kan brukes på andre ting i bedriften. Svaret på det spørsmålet avhenger veldig av hva slag bedrift du har eller jobber i, og hva slags inntrykk dine ledere har av det å betale for mobilabonnement. Noen universiteter betaler for eksempel ikke for sine ansattes mobilabonnement, mens andre gjør det. Det samme gjelder mindre håndverkerbedrifter. Her betaler noen for sine ansattes abonnement, mens andre ber de ansatte bruke sine personlige telefoner, og betaler de heller litt mer i måneden. Vi ser litt på hva som gjør dine ansattes abonnement billige slik at du får best pris for mobil bedrift.

Jo flere ansatte jo billigere

Kvantum er en avgjørende faktor i de fleste handler. Det samme gjelder for mobiltelefonabonnement. Jo flere ansatte du har jo billigere bør prisen være per abonnement. Er du en bedrift med 1000 ansatte bør du få en rabatt for å betale bruken deres hos samme operatør. Er du en mindre bedrift er det ikke like lett å få en stor rabatt. Når det er sagt er det dermed viktigere for en liten bedrift å gå for de abonnementene som ikke gir rabatter på kvantum, men heller kjører lavpris på hele linja. For de større bedriftene kan det være lønnsomt å gå for større aktører som er villig til å matche lavprisaktørene. 

Alt skal være gratis – hva med data?

Mobilabonnementer koster ikke penger på samme måte lengre. Prising av abonnementer har endret seg. Da det før kostet penger å sende tekstmelding, ringe og sende MMS, er dette nå gratis. Hadde dette fortsatt kostet penger ville alle brukt internettbaserte apper til å ringe hverandre for å spare penger enn å bruke vanlige ringeminutter. Mobilindustrien er derfor dreid over til å heller handle om hvor mye du bruker av data. Nå prises hele ditt abonnement i henhold til hvor mye data du bruker. Jo mer data jo mer penger. I letingen etter mobilabonnement er det derfor viktig at du setter søkelys på hvor mye data du bruker. Alt annet skal være gratis. 

Mindre databruk sparer penger

Vi har lært at jo mer data du bruker jo dyrere blir ditt abonnement. Som arbeidsgiver og bedriftseier ønsker du selvfølgelig å få ned kostnadene. Jo lavere kostnader jo mer penger er det igjen i bedriften. Penger i bedriftskassen betyr at det er lettere å investere og vokse bedriften. De aller fleste bedrifter har et behov for penger på bok og avsetninger for fremtidige utfordringer. 

Klarer du som sjef å redusere dine ansattes databruk så sparer du fort nokså mye penger. Det kan være fornuftig å ikke tillate apper som bruker mye data. Typiske aktiviteter som bruker mye data er tvtitting og musikk. Podcaster kan også kreve sitt av dataabonnementet ditt, men alt i alt er det når ansatte bruker tid på jobb til å se TV eller film at det merkes. De fleste ansatte burde ikke ha tid til å se filmer på jobb. Jobbtelefoner og jobbabonnement er til for bruk i arbeidstiden. Utenfor arbeidstiden bør den skrus av. Følg derfor med på dine ansattes databruk for å se om du finner ansatte som faktisk bruker mye data. Det kan fort vise seg at disse ansatte bruker mer tid på hygge enn de gjør på jobbrelaterte aktiviteter. Jo mer man fokuserer på kostnader jo lettere blir det å redusere kostnadene. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *