Hyttemann

Slik kan du leie ut hytta i vinter

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

Om vinteren er det alltid lett å få leid ut hyttene sine, spesielt dersom de ligger i nærheten av et skisenter eller oppe i fjellet. Dersom du ikke har tenkt å bruke hytta i fellesferiene kan du faktisk tjene ganske godt med penger på dem, og det er faktisk veldig lett å få leid dem ut.

Hvis du egentlig ikke har lyst til å styre med å leie ut hytta finnes det en enkelt løsning for deg. Det er nemlig mange firmaer som har spesialisert seg på utleie av andre sine hytter, og de krever som regel 40 – 50 % av leiesummen. Med andre ord så tjener du ikke fullt så mye som om du hadde leid den ut selv, men det er likevel mye bedre enn å la hytta stå tom hele ferien. En av fordelene med å bruke et slikt leiefirma er at de er veldig rutinert på det som er av lover, regler og lignende, slik at de ordner en kontrakt som er fordelaktig for deg som hytteeier. I tillegg fikser de det med forsikringer og lignende, og du kan slappe litt mer av.

Dersom du vil leie ut selv er det nok av steder å gjøre dette. Blant annet kan du legge ut annonser i lokalavisa, på Finn eller på andre markedsplasser på internett. Trolig blir du kontaktet av noen interesserte rimelig kjapt. Prøv og gjør deg opp et bilde av de som skal leie, for de skal tross alt bruke en ting som er din. Det er bare å si nei takk dersom du får et dårlig inntrykk eller er skeptisk til å leie ut til dem, og det er mye bedre enn en rasert hytte. Du kan også be om referanser fra eventuelle tidligere steder de har leid, eller til og med sjefer på jobb og lignende. Poenget er at du skal være trygg på at disse er ordentlige personer som respekterer og behandler hytta pent.

Det er veldig vanlig å betale forskudd når man leier hytte, så skriv dette i annonseteksten. Før du inngår en endelig avtale med en leietaker bør du møte ham personlig for å skrive under kontrakten og slå av en prat. Gå gjennom kontrakten sammen, og bli enige om eventuelle forandringer. Ha med to kopier av kontrakten slik at dere får hver deres. Dersom du ikke ønsker å ha hund eller andre dyr i hytta er det viktig å presisere det i kontrakten, og gjerne også i annonseteksten.

Når du leier ut hytta er det alltid lurt å ta med seg alle verdisaker hjem først. Du vet aldri hvem det er som leier hytten din, så det er bedre å være på den sikre siden. Du bør også avklare med forsikringsselskapet at du leier ut hytta, da ikke alle forsikringsselskap dekker skader ved utleie. Det kan hende du må betale litt mer for å få den forsikret for leieboere, men det er stort sett verdt pengene.

Om du skal leie ut hytta over flere måneder, eller til og med år, så er det vanlig å ta depositum. Akkurat som ved leie av bolig er det tre måneders leie som er normen, men den bør tilpasses til lengden på leieavtalen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *