Terje E.

Spinning er verdifult i vintertreningen din

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

Flere og flere har funnet ut at denne formen for kretsløpstrening er en god og effektiv byggestein i vintertreningen og fitnessentrene har opplevd en boom i deltakerantallet.

Historien om spinning
Spinning ble oppfunnet i 1980 av Johnny G som er en fantastisk langdistansesyklist. Han plukket racersykkelen sin fra hverandre og sammen med en gammel mosjonssykkel bygde han den første Spinning® sykkel. Raskt oppdaget han at hvis han brukte musikk og hans mange års erfaring fra kampsport kunne man få veldig effektive treningsprogrammer. Det har blitt investert mye tid og energi i spinningkonsept og dybden av dette skiller det fra alle etterligninger. Spinning® har siden 1992 vært ett beskyttet registrert varemerke eid av Mad Dogg Athletics, Inc. Mad Dogg Athletics, Inc. har registrert Johnny Gs Spinning®, Johnny G Spinner®, Spinner® og Spin®, og SpintensityTM- rettighetene gjelder for Instruction, Fitness utdannelse, Fitness utstyr, inkludert er også sportsernæring, video og audio samt alle former for bekledning. The Spinner varemerke er eid av Mad Dogg Athletics for Fitness utstyr. Mad Dogg Athletics har inntil 2011 forsvart varemerket sitt i USA og Europa, men nå ser det ut til at spinning har blitt et begrep og at ordet ikke lengre kan være beskyttet som et registrert varemerke. Flere og flere fitnessentre har derfor gjenopptatt navnet på timene som ble blitt døpt om til Sykling.

Les også: Hvordan spiser jeg FØR, UNDER og ETTER et sykkelløp?

Sykkelens utvikling
spinning-sykkelDet opprinnelige spinningkonseptet eksisterer fremdeles og er et veldig godt element i sporten. Det er utviklet mange forskjellige sykler til spinnebruk, men etter manges mening er den beste sykkelen i sin prisklassen den danskproduserte Body Bike. Den finnes i forskjellige utgaver som alle har det til felles at de mange innstillinger slik at 90% av utøverne kansitte optimalt på sykkelen. Sykkelen er også driftssikker og den fungerer ikke med kjedetrekk, men derimot via et vektbalansert svinghjul og en rem. Bremsen er integrert slik at man ikke kan svette ned på den og på de nyeste modellene kreves det ikke ukentlig smøring.

Spinnesyklenes Formel 1
Spinnesyklenes Formel 1 heter Etensor og er en dansk sykkel utviklet av Thomas Fjord Madsen og Flemming Bruun, men det er dessverre en meget dyr sykkel. De færreste fitnessentrene har økonomi til å kjøpe inn 30 sykler til en slik pris selv om det er Chris MacDonalds som har utviklet programkonseptet til denne sykkelen. Og at konseptet er unikt hersker det ingen tvil om. Sykkelen fungerer via en patenterte generator og den har over 20 elektroniske gir.
Når man sykler på denne sykkelen får man følelsen av å sitte på en ordentlig racersykkel og via et system forteller sykkelen og programmet i hvilket gir man skal kjøre.

Har du den riktige belastningen på spinnesykkelen?
Når man arbeider med musikk og med takter i musikk i treningen, kombinert med pulsen så får man en klar idé om hvor mye belastning det skal være på sykkelen for å oppnå den pulsen som regissørene har planlagt at man skal ha. Dvs. at det til manges glede nå også er tillatt å senke belastning på sykkelen hvis man har satt på for mye. Alle har prøvd å sette på for mye vekt og alle vet hvor lite lyst man har til å ta av vekten igjen når sidemannen ser på. Nå er det «lovlig» for hvis regissøren har sagt 78 %, så skal det ikke være 85 %

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *