Terje E.

Kjøpe Staffordshire Bull Terrier?

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

Staffordshire Bull Terrier er glatthåret, harmonisk, med betydelig fysisk styrke i forhold til størrelsen. Muskuløs, energisk og behendig. Tradisjonelt ukuelig modig, seig og utholdende. Særdeles intelligent og hengiven, særlig overfor barn. Dristig, fryktløs og absolutt pålitelig.
Størrelse: Vekt for hanner 13-17 kg, hunner 11-15 kg.

Du tenker sikkert på å anskaffe deg en hund og hvis du har falt for Staffordshire Bull Terrier kan vi gi deg en kort orientering om denne rasen. Men tenk på før du anskaffer deg en Staff at en Staff. Det er ikke er en vare du bare kan levere tilbake hvis du angrer. Følelser kan ikke returneres.

Rasens historie
I begynnelsen av forrige århundre fant man i England på å krysse den engelske bulldoggen med en mindre, glatthåret engelsk terrier. Det ble til den nå utdøde rasen Old English Terrier. Ønsket var å få en hund som hadde terrierens hurtighet og en del av bulldoggens styrke.
I begynnelsen ble den kalt en Bull and Terrier hund, men i slutten av forrige århundre ble rasen etter hvert rendyrket til den formen vi kjenner i dag og har siden hett Staffordshire Bull Terrier.
Rasen ble likevel først anerkjent av den engelske kennelklubben så sent som i 1935. Det er dermed en temmelig ung rase, og Staffordshire Bull Terrieren vil alltid være mer eller mindre Bulldogg eller terrierpreget. Det gjelder også for utseendet og lynnet, og det er tillatt innen de rasemessige rammene.

Oppdragelsen til Staffordshire Bull Terrier
Staffordshire-Bull-TerrierDet viktigste er ubegrenset vennlighet parret med litt fasthet. Den er som helhet lett å oppdra og uhyre lærenem. I alminnelighet er Staffordshiren så kjærlig og vennlig at man vil tvile på at den overhodet kan vise tenner, men innbruddstyver som i nattemørke har forsøkt å bryte seg inn inn for å stjele kan fortelle noe annet. Tyvene kan komme seg inn i et hus, men hvis det er en Staffordshire Bull Terrier til stede kommer de ikke ut igjen før husets eier kommer.

Fra naturens hånd er Staff´en svært lite støyende hund, til tider tviler man på om den overhodet kan gjø.
Staff´en innlater seg sjelden i hundslagsmål, den benytter seg av å se den andre hunden an og innordne seg i hierarkiet blant hunder. På treff er det morsomt å se hvordan Staff´ene ser hverandre an for deretter å innordne seg i hierarkiet uten noen form for tilløp til slagsmål.

Mat
En Staffordshire Bull Terrier skal ha god og rikelig med mat. Mange engelskmenn sverger til rått hakket kalvekjøtt som hovedernæring. Det beste er en variert kost som beskrevet i hundebøkene. Derimot er det viktig at den får mosjon. Som tilskudd til kosten er det viktig med kalk og vitaminer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.