Terje E.

Superwifi

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

Superwifi har en rekkevidde på flere kilometer og blir brukt i USA. I Norge venter post og telesystemet nå på de første søknadene. Superwifi utnytter ledige Tv- frekvenser og man kan i prinsippet bruke nettverket flere kilometer utenfor hjemmet.

I vårt langstrakte land er det dessverre fremdeles en del som oppnår dårlig nett, noen får heller ikke inn nett I det hele tatt. Superwifi kan være løsningen i fremtiden for mange frustrerte nett elskere. Superwifi krever dessverre eget utstyr og opererer på andre frekvenser enn wifi slik vi kjenner den I dag. Det fine med superwifi er at den utnytter ledige tv- signaler, altså signaler som ikke brukes til noe annet I dag. Signalene får større rekkevidde og kan nå de som i dag normalt ikke kan bruke internett.

I USA ble teknologien døpt til Superwifi etter at teletilsynet tillot bruken av de hvite områdene til trådløs bredbånd. Dette skjedde i 2010, altså er bruken veldig ny på verdensbasis. I Storbritannia ble det gitt tillatelse til å bruke de hvite områdene så lenge ikke bruken og utstyret forstyrrer andre brukere av nettet. Dette skjedde året etter USA ga sin tillatelse.

I Norge er det post og teletilsynet som må godkjenne bruken. De har fremdeles ikke fått noen søknader men følger nøye med på utviklingen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *