Terje E.

Nyttige tips om kunstige negler

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

Det finnes grovt sett to typer av kunstige negler. De som blir bygget oppå den naturlige neglen og de som består av plastnegler som kan limes ovenpå den naturlige neglen. I begge tilfeller skal du være oppmerksom på at det kan være risiko forbundet med å få kunstige negler.

Negler som blir bygget oppå den naturlige neglen består typisk av forskjellige akrylforbindelser, akrylater. Det gjelder såkalte «powder og liquid» negler samt gelenegler. Akrylatene kan framkalle allergi. Disse neglene lages vanligvis av en profesjonell negletekniker.

Plastnegler til påliming forhandles ofte sammen med et hurtigtørkende lim. Denne typen kunstige negler er tilgjengelige for alle forbrukere.

Vær oppmerksom på at akrylatene som brukes til powder/liquid og gelenegler kan framkalle allergi. Jo mer hudkontakt du har med stoffene, jo større er allergirisikoen.

falske-negler-liteHvis du velger å få laget kunstige negler av akryltypen kan du overveie å få en negletekniker til å gjøre det slik at du minimerer hudkontakten. Vær imidlertid oppmerksom på at det å bruke en negletekniker ikke er en garanti mot å få allergi fra akrylatene.

Hvis du selv setter på negletipper i plast så vær oppmerksom på at det medfølgende limet kan lime fast hud og øyne på få sekunder.

Les og følg bruksanvisningen nøye og oppbevar negleprodukter og lim utilgjengelig for barn.

For øvrig gjelder som ved all annet kosmetikk at hvis du er allergisk bør du alltid lese innholdsdeklarasjonen før du kjøper et produkt slik at du kan unngå det eller de stoffene du ikke tåler.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *